Napközben: A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés projekt

A november 15-i adás tartalmából
 

A teljes körű iskolai egészségfejlesztés országos program, amelynek elterjesztése minden gyermek érdeke Milyen módszerekkel tehető komplexé a test, a lélek fejlesztése, milyen tantárgyak tanításánál kerülnek előtérbe, hogyan szolgálja a gyerekek testi-lelki-szellemi egészségét, mi a jelenlegi helyzet a gyermekek testi-lelki egészsége szempontjából?

Hallgassa meg!

November 1-től kezdődött meg a hajléktalanok téli ellátása, a rászorulók számára a krízisidőszak végéig, jövő tavaszig az eddiginél több férőhely áll rendelkezésre. A krízisidőszakra vonatkozó pályázat eredményesen zárult, tehát az intézmények felkészültek a téli időszakra. Idén először jutott több forrás a mentális állapot javítására és a hajléktalan emberekkel dolgozó szociális munkásokat támogató szupervíziókra.

Hallgassa meg!

Szankciók alkalmazása nélkül fennmaradási engedélyt kaphatnak a 2016. június 4. előtt engedély nélkül fúrt vagy a nem azok szerint üzemelő kutak egy jogszabály-módosításnak köszönhetően. A változás célja az eddig illegálisan működő vízkiviteli eszközök „kifehérítése. Milyen engedélyek szükségesek a kút fúrásához, hol létesíthető kút és milyen követelményeknek kell megfelelniük a létesítményeknek? Kell-e fizetni a saját kútból szerzett vízért?

Hallgassa meg!

Idén ismét  meghirdették  „Az Év Kutyabarát Helye” pályázatot amelynek célja nem más, mint hogy minden évben legalább egy hónapra a kutyatartók és állatszerető emberek figyelmének fókuszába kerülhessenek a kutyabarát szolgáltatók és szolgáltatások. Magyarországon évek óta megfigyelhető az az előrelépés, hogy a szálloda-, étterem- és cégtulajdonosok felismerték: sok ember szívét kutyájukon keresztül is tudják meghódítani. Mi jellemzi ezeket a szolgáltatásokat, hogyan hozható létre a kutyabarát szolgáltatás, hogy másokat ne sértsen, a közegészségügyi szabályokat hogyan lehet betartani ezeken a helyeken?

Hallgassa meg!

Szerkesztő: Zsoldos László

Műsorvezető: Újhelyi Zoltán

Napközben – Kossuth – november 15., kedd, 9:00

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább