Napközben: Elektromosan feltöltve- E-mobilitás Szekszárdon

A november 23-i adás tartalmából.
 

A bűz elűz. Haszonállatok a szomszédban
Néhány évtizeddel ezelőtt nagy felháborodást okozott, hogy valaki a panellakás fürdőszobájában a kádban disznót tartott. Természetesen ki is ebrudalták az állatot a lakásból. Ha valaki a Balaton fővárosában- Siófokon kezdené el az állattartást, arra minden lehetősége megvan. Sőt nem csak ott, de bármely településen, hiszen egy 2012-es törvénymódosítás értelmében a mezőgazdasági haszonállatok tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható, de ettől még a tartásnak meg kell felelnie az állatok egészségére, jólétére vagy éppen a környezet védelmére vonatkozó szabályoknak.

Hallgassa meg!

Vesekő-már gyermekkorban is
Magyarországon mintegy 1200 gyermeket érint a vesekövesség, amelynek gyakorisága az elmúlt 20 évben 10-15 százalékkal emelkedett, a 18 éven aluliak körében évente közel száz új beteget diagnosztizálnak A betegség iskolás korban való kialakulása elsősorban környezeti tényezőkre vezethető vissza, de adott esetben már csecsemőkorban is jelentkezhet. Hogyan előzhető meg a betegség, illetve hogyan változtassunk életmódot, hogy elkerüljük a bajt?

Hallgassa meg!

Elektromosan feltöltve. E-mobilitás Szekszárdon
Kisebb szennyezőanyag és zaj kibocsájtás, olcsó közlekedés. Többek között ezek az elektromos autók használatának előnyei. A Szekszárdon létrehozott töltőállomás csak az első a sorban, hiszen a pályázati lehetőségeket kihasználva még három állomást létesítenének a városban, illetve példamutatásként egy elektromos autót is beszereznének. Hogy állunk itthon az elektromos autók és töltőállomások terén, mi a helyzet külföldön?

Hallgassa meg!

Pulóver vagy póló? Hogyan fűtsünk a lakásban télen
A fűtési szezonban nem árt néhány szót ejteni a lakás ideális hőmérsékletéről, a megfelelő páratartalomról. Természetesen nem mindegy, hogy milyen helyiségekről és a család mely tagjairól van szó. Más ugyanis az optimális levegőminőség a nappali, illetve a hálószoba, vagy egy idősebb és egy fiatalabb családtag esetén. Hogyan óvjuk szervezetünket a betegségektől?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 23., szerda, 9:00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Zsoldos László

MTI Fotó: Soós Lajos

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább