Egyéb

Szombat reggel: Kulturális programsorozat indul Erzsébet királyné tiszteletére

A december 17-i adás tartalmából
 

- Hírek: Migránshelyzet, EU-csúcs, Román választások hivatalos végeredmény, Szerbia eu-s csatlakozási fejezetek;

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

- Bozsik gazda – A világ botanikus kertjei és növényei sorozat –Mirtuszdió

Hallgassa meg!

- A román forradalom 21-i évfordulója kapcsán interjú Adam Burakowski lengyel történésszel, akinek a közelmúltban jelent meg 8 év kutatásait összegző könyve a román diktatúráról és Ceaucescu-ról;

Hallgassa meg!

- Kulturális programsorozat indul Erzsébet királyné tiszteletére, a 2016 végétől 2017 végéig tartó kulturális projekt fővédnöke Habsburg Eilika főhercegné;

Hallgassa meg!

- Tonk Emil, a programot szervező Erzsébet királyné Alapítvány kuratóriumának tagja. Az alapítvány célja, hogy Sissi születésének 180. évfordulójához kapcsolódva színes programsorozattal tegye ismertté a magyar és közép-európai hagyományokat, középpontba állítva a térség sajátos kulturális értékeit, ösztönözve határokon átívelő összefonódásukat.

Hallgassa meg!

- Fél évszázados a színpadi gitártörés műfaja, amelyet Jimi Hendrix honosított meg. Összeállítás sok zenével annak kapcsán, hogy híres rockzenészek tárgyait árverezték el a héten Londonban, közöttük a 27 évesen elhunyt zenész egyik gitárját.

Hallgassa meg!

- Nepál egy magyar hegymászó szemével: Mécs László. A sportoló alapítója volt Erőss Zsolttal és Kollár Lajossal a Magyarok a világ nyolcezresein csapatnak.

Hallgassa meg!

- Dél-koreai közösség a Debreceni Egyetemen. Több, mint száz dél-koreai diák tanul a városban, főként orvosi egyetemen. Külön szárnyban laknak, saját szakács főz nekik. Szó lesz arról is, miért ilyen népszerű körükben a Magyarországon szerzett diploma.

Hallgassa meg!

- Elferdített vagy átértelmezett szimbólumok, egyre erősebb fogyasztói dömping karácsonykor. Körbejárjuk, milyen törekvések vannak arra, hogy visszaadjuk a téli keresztény ünnepkörnek a valódi ünnep jellegét.

- Átalakuló szimbólumok és divatok: Miklós püspökből hogyan lesz Joulopukki, a fenyőből designer-karácsonyfa, hogyan alakult ki és lett “kötelező elem” Jézus születésének ünnepén az ajándékozás?

Hallgassa meg!

- Miközben a londoni híres bevásárló utcán, az Oxford Street-en lépni sem lehet a tömegtől karácsonykor, a britek körében egyre többen vannak, akik az ajándékozás helyett a jótékonykodást helyeznék és helyezik előtérbe karácsonykor.

Hallgassa meg!

- Baricz Sarolta Laura közgazdász, domonkos rendi nővér. Karácsony és a kereskedelem. Miközben a fogyasztás jelentős része év végére koncentrálódik, komoly törekvések vannak a karácsonyi túlfogyasztás visszaszorítására. De lehet-e sikere és milyen gazdasági hatása lenne?

Hallgassa meg!

Kossuth Rádió – Szombat reggel – december 17., 6:00


Szerkesztő:
Deme Tímea
Műsorvezető: Bak Anita
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább