Napközben a hó világnapjáról

A január 13-i adás tartalmából
 

Hó eltakarítás és síkosságmentesítés a járdákon és a házak előtt
Az éjszakai, hajnali havazás miatt, sok helyen előkerültek a hólapátok, de az elmúlt napok fagyos jeges, zúzmarás időjárása is adott munkát a társasházak és családi házak lakóinak. Csúszásveszély a házak előtt a járdán és a köztereken. Mikor kinek a feladata gondoskodni arról, hogy járható legyen a járda és a kapubejáró? Mi történik, ha a jeges járdán valaki elcsúszik és baleset történik? Ki fizeti a kárt és a kezelések költségét? Milyen anyagokkal érdemes tisztán tartani a járdát és melyek a környezetbarát, környezetkímélő jégmentesítő módszerek és anyagok? Erről beszélünk 9 óra után.

Hallgassa meg!

Január 15- hó világnapja – téli sportok népszerűsítése
Január 15. A hó világnapja. A Nemzetközi Síszövetség kezdeményezésére január harmadik hétvégéjén tartják a téli sportok népszerűsítése érdekében. Tavaly már csaknem ötven ország csatlakozott a programhoz, az ideit Eplényben tartják. Mennyire népszerű sport itthon a síelés, sífutás, és más téli sportok? Mennyire vonzóak az itthoni pályák? Egyáltalán hová mehetünk síelni, vagy éppen szánkózni?  Sokan indulnak külföldre is síelni, de tudjuk-e hogyan kell fizikálisan is felkészülni egy sítúrára, hogy balesetmentes legyen a téli pihenés? Ezzel foglalkozunk fél 10-től.

Hallgassa meg!

Már építészhiány is felütötte a fejét
Hosszú recesszió után az építőipar is kezd magára találni, az ingatlanpiac szárnyal, már nem csak az építőipari szakmunkásokból, hanem az építészekből is hiány mutatkozik. Az elmúlt ötven évben nem volt példa hasonlóra. De milyen következményei lehetnek ennek? Erről beszélünk 10 óra után.

Hallgassa meg!

Bozsik gazda kertészeti rovata
Fél 11-től pedig jön Bozsik gazda kertészeti rovata és kedvet csinálunk egy hétvégi fesztiválhoz is. Monoron 7. alkalommal rendezik meg szombaton a Forralt boros kalandozások jégvirágtól borvirágig fesztivált. Ennek során a Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a környéket. Tartsanak velünk.

Fotó: kenguru.hu

 Napközben – Kossuth – január 13., péntek, 9:00

Szerkesztő: Gergácz  Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább