Napközben: 10 év alatt harmadára csökkent az autólopások száma

A január 17-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Az új évben sokan fogadják meg, hogy ők egészen biztosan lefogynak, a nagy többség neki is áll a fogyókúrának és hosszabb-rövidebb ideig tartják is. Szakemberek mondják, hogy a fogyókúra mozgás, életmódváltás nélkül mit sem. Az sem biztos, hogy jó, ha valaki éjt-nappallá téve koplal, nem eszik.  Meg kell találni a helyes étrendet, meg kell találni a megfelelő mozgásformát és mozgás mennyiséget.  Aztán vannak olyanok is, akik idő előtt feladják vagy pillanatok alatt visszaszedik, amit leadtak. Ez a jojó effektus sem tesz jót az egészségnek. Hogyan kell tartósan lefogyni? Milyen étrendet állítsunk össze? Hogyan, mennyit mozogjunk? Létezik-e ideális fogyás?

Vendégek: Antal Emese dietikus, Kapin Boglárka fitness- és személyi edző, életmód tanácsadó, Varga Xénia, a fogyas.info főszerkesztője

Hallgassa meg!

A rendőrség adatai szerint 10 év alatt harmadára csökkent az autólopások száma Magyarországon. A gépjárműlopás visszaszorulásának egyik oka, hogy 2014-től a Készenléti Rendőrség kiemelt felderítő főosztály vagyonvédelmi osztálya önállóan nyomoz a gépjárműbűnözők után. Magyarországon nem nagyon van kereslet a nagy értékű, luxuskategóriájú lopott autókra, a gépkocsik zömét ugyanis alkatrésznek viszik. Milyen autókat lopnak itthon leginkább? Mi lesz a sorsuk? Hogyan tudjuk megvédeni autóinkat? Milyen biztosítást köthetünk lopáskárra?

Vendégek: Némedi Gábor, Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vagyonvédelmi osztályvezető, Vezda László elnök, Nemzetközi Autódvadász Egyesület, Hangyási István MABISZ Gépjármű Kárrendezési Bizottságának elnöke

Hallgassa meg!

Újabb kisgyerekeknek szánt játékokról derült ki, hogy túl sok személyes adatot gyűjtenek össze, és azokat külső szolgáltatóhoz továbbítják. Ez súlyos adatvédelmi problémákat is felvet, de nemcsak a játékok, hanem az okos otthonok, okos telefonok és egyéb eszközök esetében vannak hasonló problémák. Adatokat gyűjtenek a felhasználó szokásairól, internetes kereséseiről, tartózkodási helyeiről és ezekből marketing adatbázisokat építenek, ajánlatokkal bombázzák a felhasználókat. Mit tehetünk ez ellen? Hogyan védhetjük meg gyermekeinket és adatainkat? Van-e erre lehetőségünk vagy ezzel már együtt kell élnünk?

Vendégek: Petrányi-Széll András a G-Data kommunikációs vezetője, Muraközi Gergely informatikus, internet jogász

Hallgassa meg!

Súlygyarapodás,fáradtság, hajhullás, székrekedés – egyebek mellett ezek a pajzsmirigy alul működés leggyakoribb tünetei, de akár a meddőség hátterében is állhat ez az elváltozás. De előfordul, hogy a pajzsmirigy felülműködik.  Kiket érinthetnek ezek a betegségek? Milyen okai vannak? Milyen következményekkel jár? Hogyan kezelhetők? Mennyire tartható kordában? Mit jelent a pajzsmirigy alul- és felülműködése?

Vendégek: Dr. Reismann Péter, egyetemi tanársegéd, Semmelweiss Egyetem II. Sz. Belgyógyászati Klinika, Dr. Szigeti Sándor endokrinológus főorvos.

Napközben – Kossuth – január 17., kedd, 9:00

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább