Tanúim lesztek! - Elhunyt Olofsson Placid bencés szerzetes

A január 17-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Elhunyt Olofsson Placid bencés szerzetes. Karácsony előtt ünnepelte 100. születésnapját. 15-én, vasárnap este fájdalom nélkül csendesen elszenderült az Úrban. Most épp csak idézünk a Katolikus Rádió archív felvételéből, csütörtöki adásunkban majd hosszabban megemlékezünk róla.

A közelmúltban tartották Párizsban az V. Katolikus-Ortodox Európai Fórumot az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa szervezésében. A fórumon – amelynek témája a „fundamentalista terrorizmus” volt – előadást tartott Erdő Péter bíboros, prímás, akit Párizsban ért el telefonon Szikora József.

Idén is imádságra hívnak mindenkit az „Imanap hazánkért” szervezői. Sipos Gyulát hallják arról, hogy 18-án, Árpádházi szent Margit ünnepén otthon, a kórházak betegágyain, idősek otthonában, egyedül, vagy közösen, plébániákon, imacsoportokban egy szívvel vigyük hazánk megújulásának ügyét az Úr elé.

Az ökumenikus imahétről Bábel Balázs érsek beszél. Az imahét záróeseménye a keresztény-zsidó imaóra lesz, amelyet január 22-én tartanak a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert országos főrabbi részvételével.

A vasárnapi szentleckét felolvassa és hozzáfűzi gondolatait Moys Gábor kisterenyei templomigazgató.

Tanúim lesztek! – Kossuth – január 17., kedd, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

 

 

Olvasson tovább