Napközben mindent a klasszikus zenéről

A január 20-i adás tartalmából
 

Liszt, Bartók és Kodály országa vagyunk, ám a mindennapokban gyakran egyáltalán nem vagy csak ritkán kap szerepet a klasszikus zene. De hogyan lehet megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel és a felnőttekkel a klasszikus zenét? Mennyire működnek még amatőr kórusok vagy amatőr kamaraegyüttesek itthon?

Hallgassa meg!

Kerekesszékből elérhető ügyintézői pult, hangos ügyfélhívó rendszer, és jelnyelvi tolmácsolás. Elvileg a sérültséggel élők számára is könnyedén elérhetők a banki szolgáltatások, gyakorlatban azonban vannak még gondok. A Magyar Nemzeti Bank több mint 100 hitelintézetnél vizsgálta a pénzügyi szolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférését, a felmérés megállapította: több pénzintézet nem teljesíti ezeket. De milyen megoldások segíthetik a speciális igényű ügyfeleket a pénzintézetekben?

Hallgassa meg!

Január 1-től átalakult a fogyasztóvédelmi rendszer Magyarországon. Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, feladatait a járási hivatalok, a Pest Megyei Kormányhivatal és a szaktárca vette át. De mit jelent mindez a gyakorlatban? Mikor, milyen ügyekben hová fordulhatnak a vásárlók, ügyfelek fogyasztóvédelmi panaszaikkal és a Békéltető Testület hogyan illeszkedik bele ebbe a megváltozott rendszerbe?

Hallgassa meg!

Fél 11-től jön Bozsik gazda kertészeti tanácsaival és beszélünk a hétvégi tokaji Vince napi Szőlő- és Borszentelésről és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai rendezvényről is.

Napközben – Kossuth – január 20., péntek, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább