Család-barát

Paradicsomos afrikai harcsa gombóc, házi spagettivel

Hozzávalók:

-1 szarvasi afrikai harcsa filé
-2 evőkanál olasz fűszerkeverék
-2 nagy fej hagyma
-4 dl paradicsompüré
-1 gerezd fokhagyma
-2-3 evőkanál cukor
-1 marék friss oregánó
-2 kis kanál só
-olaj
-Reszelt parmezán

Tésztához:
-1 tojás
-1 tojássárgája (ha kicsi a tojás)
-100 gramm rétesliszt
-Finomliszt a kidolgozáshoz

Elkészítés:
1., Az afrikai harcsát daráljuk le és fűszerezzük be. Formáljunk belőle kis gombócokat, majd süssük meg nem túl forró olajban.
2., Az aprított paradicsomot, vagy a paradicsom pürét úgy készítsük el, hogy cukorral édesítve magas hőn forraljuk ki belőle a vizet. Vigyázva csak minimálisan piruljon le, hogy a benne lévő cukor kicsit karamellizálódjon is. Tegyük bele a harcsa gombócokat, majd óvatosan forgassuk össze. Friss fokhagymával és zöld fűszerrel ízesítsük.
3., A tésztához az anyagokat keverjük össze. Géppel fokozatosan nyújtsuk ki, majd a tésztagéppel vágjuk spagettire.
4., Gyöngyöző, enyhén olajos vízben főzzük 3-4 percig, majd langyos vízzel mossuk le. Utólag még olajjal átforgatható, hogy ne tapadjon össze.
5., Tálaláskor a házi spagettire szedjünk gombócot és szórjuk meg parmezánnal.
Jó étvágyat kívánok!

További olvasnivalók