Napközben: Mit tervezzen az, aki most épít új házat?

A február 9-i adás tartalmából
 

Alternatív fűtési rendszerek:
Bár a gépészek elsősorban a gázfűtést javasolják, és energiahatékonyság szempontjából nyilván igazuk is van, nem mindenhol alkalmazható ez. Mi jöhet szóba helyette? Elektromos fűtés, hőszivattyú, talajhő, geotermikus energia és társaik. Mi mennyibe kerül, mennyi idő alatt térül meg? És hogy állunk vajon kivitelezők tekintetében, találunk-e jó szakembereket?

Hallgassa meg!

Mit tervezzen az, aki most épít új házat?
Kultúrházak éjjel-nappal febr. 10-12. Mi ma a szerepe a kultúrházaknak, kik látogatják, művelni akar-e vagy kiszolgálja az igényeket? És persze a hétvégi programokat is ajánljuk.

Hallgassa meg!

Színtévesztés:
A színtévesztésről, gyakoriságához képest, viszonylag kevés szó esik. Pedig gyakori, világviszonylatban körülbelül 300 millió, míg Magyarországon megközelítőleg 400 000 ember él együtt valamilyen színlátási rendellenességgel, amely egész életére kihathat. Beszélünk majd arról, hogy hogyan lehet korrigálni a színtévesztést szemüveggel, és miben segíthet akár egy tévé.

Hallgassa meg!

Milyen a jó iroda?
Mi az előnye és mi a hátránya az egyterű irodáknak? Hogyan dolgoznak a legjobban a munkatársak, egyedül, néhányan vagy központi irodákban? Divat vagy komoly tervezés eredménye a munkahelyünk? Egyáltalán, fontos vagy lényegtelen kérdés-e ez?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – február 9., csütörtök– 9:00

Tovább műsoroldalra >>>

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Videó ajánló

Olvasson tovább