Napközben: Március 1-től új pénzek kerülnek forgalomba

A február 27-i adás tartalmából
 

Nyugdíjba menetel kérdése

„Elmúltam 60 éves, sokat betegeskedem, 36 és félévet dolgoztam, szeretnék nyugdíjba menni. Hogyan tehetem meg? Az interneten keringenek olyan hírek, hogy 32 év szolgálati idővel is el lehet menni nyugdíjba„ – írta egy hallgatónk, aki a Napközbenhez fordult segítségért.. Ki, mikor hogyan mehet nyugdíjba, mi a nyugdíjkorhatár és hogyan lehet megállapítani a szolgálati időt? És Mit lehet tenni, ha nyugdíj előtt derül ki, hogy hiányoznak bizonyos szolgálati évek?

Hallgassa meg!

Küzdelem az egy százalékokért

Február 27-én jár le az egyéni vállalkozók adóbevallásának határideje. Adóbevallással egy időben sokan döntenek az 1 százalékok sorsáról is, amely nagy segítség lehet a civil szervezeteknek és az egyházaknak. Mennyire élnek az adózók a döntés jogával, mely területek, civil szervezetek kapják a legtöbbet? Az új adóbevallási rendszerben, amelyben a NAV készíti el az SZJA adóbevallások zömét, hogyan lehet rendelkezni az egy százalékok sorsáról?

Hallgassa meg!

Március 1-től új pénzek kerülnek forgalomba

Március 1-jén kerülnek forgalomba az új 2000 és 5000 forintos bankjegyek. Az új pénzek biztonsági elemei korszerűbbek lesznek a korábbinál és megjelenésük is változik. Milyen lesz az új fizetőeszköz? Mi lesz a régivel és mennyire ragaszkodunk még mindig a készpénzhez vagy mennyire váltottunk a bankkártyára?

Hallgassa meg!

Ismét indul a legszebb konyhakertek verseny

Ismét elindult Magyarország legszebb konyhakertje verseny. A cél, az, hogy a településeken ne legyenek elhanyagolt kertek, és a pihenő kertként használt területeken is legyen legalább egy kis veteményes. A települések még március 20-ig csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Hallgassa meg!

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Napközben – Kossuth – február 27., hétfő – 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

 

Olvasson tovább