Napközben a Polgári Védelem Napjáról

A március 1-jei adás tartalmából
 

Becslések szerint Magyarországon 5-600 ezer ember szenvedhet az inkontinencia kellemetlenségeitől, ami a kisgyermek kortól az idős korig egyaránt előfordulhat. Többféle kiváltó oka van, ezért fontos a jó diagnózis és a helyesen megválasztott gyógymód. A problémához párosuló szégyenérzet azonban sokakat meggátol abban, hogy időben szakemberhez forduljanak. Egy néhány napja megkötött szakmaközi megállapodás könnyítheti az e betegségben szenvedőket az okok feltárásában, a kezelésben, és a gyógyászati segédeszközök beszerzésében.

Hallgassa meg!

Második témánk a vállalkozás indítás. „Lépj piacra!” címmel hirdette meg ismét a Nemzetgazdasági Minisztérium a fiatal vállalkozóknak és tanulmányaikat befejezett fiataloknak szóló, önálló vállalkozóvá válást segítő programját. Milyen adottságok, tudás és anyagiak szükségesek ehhez, hová lehet fordulni tanácsért, milyen módszerekkel lehet vállalkozást építeni akkor, ha még nem voltak előzmények és akkor, ha a családi vállalkozás folytatásáról van szó?

Hallgassa meg!

Március 1. a Polgári Védelem napja: milyen feladatokat lát el ma a PV, kik, hogyan gondoskodnak a gyakorlatokról, továbbképzésről, baj esetén hol hányan mozgósíthatók, milyen eszközök birtokában vannak a résztvevők? A Mátrában nemrég tartottak gyakorlatot, ahol egy síelők között történt tömegbalesetet szimuláltak. Többek között erről is szó lesz a Krónika után.

Hallgassa meg!

Végül idegenvezetőkről lesz szó. Indul a tavaszi-nyári turisztikai szezon, nem mindegy, hogy milyen kalauzzal vágunk útnak. Milyen az idegenvezetők nyelvi tudása, tárgyi felkészültsége, mihez kell még érteniük, amikor 40-50 fős turista csoportok élére állnak? Az okos eszközök nem teszik-e feleslegessé a jelenlétüket?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – március 1., szerda – 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább