Arcvonások: Gömbös Ervin

A március 27-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Matematika-fizika szakon, majd nemzetközi politikai tudományból szerzett egyetemi diplomát Budapesten. Nemzetközi politikai tudományból később kandidátusi fokozatot is szerzett. A Magyarországon 1991-óta működő Nemzetközi Üzleti Főiskola – IBS, egyik alapítója. Majd 2002-ig oktatási főigazgató-helyettese és a mai napig információs technológia tanára.
1981-től Magyar ENSZ Társaság főtitkára, az 1990-es évek első felében az ENSZ Társaságok Világszövetségének alelnöke. Számos nemzetközi szakmai szervezet tagja, mint a Nemzetközi Statisztikai Intézet, European Foundation for Management Development. Több könyve és mintegy ötven tanulmánya jelent meg az informatika és nemzetközi kapcsolatok terén.
Az Arcvonások rendszerváltoztatásról szóló sorozatában Gömbös Ervin arról mesél, hogyan látták az ENSZ Társaságok Világszövetségénél a Közép-Kelet Euróban s főképp Magyarországon az 1990-es években végbemenő változásokat. Valamint arról, hogy az IBS egyik alapítójaként, milyen nehézségekkel kellett szembenézniük 1991-ben, egy nemzetközi magánoktatási intézmény létrehozásakor.

Fotó: http://www.ibs-b.hu

Arcvonások – Kossuth – Március 27., hétfő, 14:05

Szerkesztő: Marton Adrienn
Műsorvezető: Vajda Klára
Sorozatszerkesztő: ifj. Tóth György

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább