Tanúim lesztek - Katekézis a bűnről

A március 14-i adás tartalmából
 

Hallgassa meg!

Udvardy György pécsi püspök felnőtt katekéziséből most a bűnről hallunk, s a végén néhány szempontot is kapunk, amit most, nagyböjtben érdemes átgondolni.

Húsvétra sokan úgy készülnek, hogy valamilyen zarándokhely, lelkigyakorlatos ház vagy lelkiségi mozgalom, közösség által szervezett lelkigyakorlatot keres, ami napjainkban az internetnek köszönhetően nem is nehéz. Egy fiatal nőt hallanak, aki keresztény családban nőtt föl: mikor érkezett el az életében, hogy tudatosan, már nem a környezete hatására, hanem saját indíttatásból lelkigyakorlatra jelentkezett?

Leányfalun, március 24-26. NAGYBÖJTI lelkigyakorlatot tart Osztie Zoltán atya, Máriabesnyőn március 23-26. az abortuszon átesett nők részére szerveznek lelkigyakorlatot „Ne félj, nem ítéllek el!” – kiút az abortusz okozta fájdalomból címmel.
Mindkét helyen lesz április 13-16. „Szent 3 nap lelkigyakorlat” a Szent Gellért lelkigyakorlatos házban Hofher József jezsuita atyával, a Mater Salvatorisban Stella Leontin atyával.
55–75 év közötti nőket a Szív Lelkiségi Központba hívnak Tahiba háromszor négynapos tavaszi lelkigyakorlatra. Az első alkalomra március 29. és április 2. között kerül sor.

A vasárnapi szentleckéhez kapcsolódva Benyik György teológus professzor gondolatait halljuk.

Tanúim lesztek! – Kossuth – március 14., kedd, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább