Napközben: Fogadj örökbe egy hegyet!

Az április 10-i adás tartalmából.
 

Különleges, új programot indítanak a fővárosban, hogy a gyerekek iskolai tanórákon  ismerjék meg a fogyatékkal élő emberek mindennapjait, ezzel is csökkentve az előítéleteket és segítve az érintettek társadalmi integrációját. A példaértékű kezdeményezésről a héten tartanak tájékoztatót. Mindemellett a program már az óvodákra is kiterjed, hogy a kicsik már ott találkozzanak sérült társaink sorsával. Hogyan lehet még jobban erősíteni az integrációt, és miként működik a szemléletformálás már az óvodában?

Hallgassa meg!

Számos kiemelt zenei programmal várja a közönséget tavasztól a Magyar Kodály Társaság által meghirdetett idei Kodály-év, a zeneszerző, zenetudós halálának 50. évfordulója alkalmából. A rendezvényeket nemcsak itthon, hanem külföldön is megszervezik, ezzel is tisztelegve a világhírű Kodály módszer előtt. Milyen eseményekkel várják a látogatókat, és mennyire népszerű a világban a zenetudós által kifejlesztett módszer?

Hallgassa meg!

Egyre népszerűbb az irodai székmasszázs, amelynek segítségével enyhíthetők az ülőmunka, rendezvények és a hosszadalmas számítógép előtt ülés kellemetlen hatásai. A munkáltatók egyre többször áldoznak az új módszerre a munkahelyi stressz levezetésére. A fittebb dolgozó pedig jobban teljesít, ezáltal a feladataiban. Mennyire különbözik az irodai masszázs a hagyományos módszerektől, és hogyan lehet enyhíteni vele a munkahelyi stresszt?

Hallgassa meg!

Fogadj örökbe egy hegyet címmel indít kampányt a Mátráért Turisztikai Egyesület, a Mátra tájegységeinek népszerűsítésére. Az északi hegyek és természet számos különlegességet kínál, ám úgy tűnik manapság nem használjuk ki teljesen az ott rejlő lehetőségeket. Miért kell rásegíteni az ország valaha legnépszerűbb tájegységének népszerűsítésére, és milyen kincseket rejt a Mátra a természet kedvelőinek?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – április 10., hétfő, 9.00

MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább