Napközben a bringák tavaszi felkészítéséről

Az április 21-i adás tartalmából
 

-Az ingatlanpiac és annak mozgása: mekkora árkülönbségek vannak az országban a városok között? Milyen tendenciák figyelhetők meg az árak mozgásában a vásárlás és kiadás területén? Csökken-e a szakadék Budapest és a vidék között? Mit vásárolnak a külföldiek jelenleg? És honnan érkeznek? Merre mozog a társadalom? Kimenekülnek-e a városokból az emberek vagy végleg megfordult ez a folyamat és a belvárosok a keresettek?

Hallgassa meg!

– Bringás: a bringák tavaszi felkészítése; milyet vegyünk? Mi a megfelelő a városban és mit használjunk túrázásra? Mire jó az agyváltó? Divat és nagyzolás, avagy van-e értelme: bicikli trabantok és bicikli BNW-k. Mire jó a biciklis öltözék? És akkor miért nem használják ezt a futárok? És persze előzetes infók a szombati I’Bike Budapest (és Szeged és Szfehérvár)-ról

Hallgassa meg!

Hogyan gondoskodjunk gyermekeinkről? Ki mit gondol, inkább gyermeke drága taníttatását vállalja vagy akkor érzi biztonságban, ha anyagilag elindítja, tehát próbál valami lakást biztosítani? Na és, ha gyerek nem akar tanulni? Ezek a döntések nyilván szociológiai eredetű különbségeket is mutatnak, de nem árt leszögezni, hogy jobb halászni megtanítani bárkit, mint halat adni neki.

Hallgassa meg!

Bozsik gazda pedig ezekkel a témákkal készül:

– A batáta (trópusi édes burgonya) és a hagyományos burgonya tárolása közötti különbségek. (A batátát 13-18 fok között tárolják, csak akkor marad meg. Ennél hűvösebb helyen két hét alatt tönkre megy.)
Palántázás, magvetések.
– Nem tudjuk még, hogy a mostani havas, fagyos időjárás mekkora kárt okoz a gyümölcsösökben, de ez is szomorú aktualitás lehet.

Napközben – Kossuth – április 21., péntek – 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább