Egyéb

Tanúim lesztek - 25. Szent György-hegyi Napok a Balaton-felvidéken

Az április 25-i adás tartalmából.
 
Hallgassa meg!

- Április 24-én volt Szent György napja.  Keddtől vasárnapig egész héten színes programmal vár mindenkit a 25. Szentgyörgy-hegyi napok rendezvénysorozat a Balaton-felvidéken. Cséry Gergő plébános beszél a szerdai, szőlőhegyi kápolnák felkereséséről.
- Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjéről, Szent Adalbert püspök és vértanúról emlékeztek meg Erdő Péter bíboros vezetésével április 22-én az esztergomi bazilikában. Az ünnephez kapcsolódóan rendezték meg a főegyházmegyei ministránstalálkozót. A főpásztor ekkor jelentette be, hogy Ferenc pápa április 21-én kihirdette a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottóját: „Minden forrásom belőled fakad”.
- Ki határozza meg, hogyan dől el, mi legyen egy-egy ilyen világtalálkozó mottója? A Kongresszus szervezését koordináló főtitkárt, Fábry Kornélt kérdezzük erről.
- A húsvéti utáni első vasárnap az irgalmasság vasárnapja. Hogyan közvetítheti az Egyház Isten irgalmát a válás sebeit hordozóknak? Bíró László püspökkel keressük a választ.
- A vasárnapi olvasmány üzenetét Jelenits István piarista szerzetestől halljuk.

Tanúim lesztek! – Kossuth – április 25., kedd, 13:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább