Család-barát

Család-barát Család-barát – receptek

Cigánypecsenye afrikai harcsából

Hozzávalók:
-1 kg szarvasi afrikai harcsa
-3-4 evőkanál darál nyers paprika
-2 gerezd fokhagyma/ vagy 6-8 levél medvehagyma
-friss rozmaring és kakukkfű
-500 gramm sárgaburgonya
-1 csokor újhagyma
-3 szelet füstölt sonka
-100 gramm vaj

Elkészítés:
1., A burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Vajon megfonnyasztjuk az újhagyma fehér részét. Hozzáadjuk a főtt burgonyát és némi kockázott sonkát. Összepirítjuk és a kisült halhoz adjuk.
2., A szarvasi afrikai harcsát felszeleteljük és mindkét oldalát vékonyan megkenjük a darált nyers paprikával. Vajas olajon lassan megsütjük, majd fordításkor apróra vágott zöld fűszerrel ízesítjük.

További olvasnivalók