Napközben: A Street food szezonja

A május 11-i adás tartalmából

-Kiugróan magas a 17-25 év közötti korosztály baleseti mutató száma. Kevés a vezetési tapasztalatuk, nem figyelnek sem magukra, sem másokra, rutintalanok és gyakran kockáztatnak – olvasható egy felmérésben. Ezért a szakemberek május 11-én, a közlekedési kultúra napján fel kívánják hívni a közvélemény figyelmét a biztonságos vezetésre, a fiatalok autóvezetési ismereteire, a felkészülés mikéntjére, az egyéni képességek korlátaira, az oktatás minőségére, a vizsgakövetelményekre. Bemutatnak egy számítógépes szimulációt is, amelyen az összes jellemző probléma jól vizsgálható.

Hallgassa meg!

-Ezen a héten, könyvtárak, közgyűjtemények, önkormányzatok összefogásával rendezik meg az első Közösségek Hete című országos programsorozatot.

Hallgassa meg!

Csaknem 900 rendezvény közül válogathatnak az érdeklődők, ezek mindegyike kifejezi a közösségben rejlő értékeket és ráirányítja a figyelmet a helyi kezdeményezések fontosságára. Központi gondolata, hogy az elmagányosodó társadalmakban is mindenki találhat érdeklődésének, értékrendjének megfelelő csoportot, melynek teljes értékű tagja lehet.

-Hogy függ össze a kreativitás és az innováció? Mit jelent a tehetség? Hogyan támogatható a tehetséggondozás?: Az Új Nemzedék Központ szervezésében számos szakember vitatta meg, hogy jelenleg milyen a hazai természettudományos oktatás, milyen módszertani fejlesztésekkel, hagyományos és digitális eszközökkel tehetők vonzóbbá a természettudományos szaktárgyai a tanulók számára.

Hallgassa meg!

-A nyár a legfontosabb évszak az úgynevezett Street food műfajnak. Már itthon is egyre népszerűbb az utcai ételvásárlás, óriási gasztronómiai lehetőség nyílik meg a vállalkozók előtt és a viszonylag megfizethető termékek tárháza a vevők számára. A világ nagyobb városaiban már mindennapos látvány a jelenléte, ugyanakkor – mint ahogy római tudósítónktól hallják majd -, szinte mindenhol gondot okoz a megfelelő szabályozás.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – május 11. csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább