Napközben: Engedély nélkül fuvarozó külföldi szállítók

A május 22-i adás tartalmából
 

Május 22. az Európai elhízás ellenes nap.
Az elhízás elleni küzdelem egyre nagyobb kihívás elé állítja a fejlett társadalmakat, hiszen a saját maguk által kreált életmód modellek, étkezési szokások, üzletben és vendéglátó helyeken megvásárolható élelmiszerek, a monokultúrában termesztett alapanyagok ellenében kell megfogalmazniuk a napi testmozgásra, az egészséges étrendre és a teljes életvitelre vonatkozó intelmeiket.
Az elhízással foglalkozó orvos a szénhidrát megvonásra esküszik, az életmód tanácsadó a helyes táplálkozás és egyéb életviteli szabályok egyensúlyát helyezi előtérbe, a mozgásterapeuta pedig a testedzés jelentőségét emeli ki. Hol az igazság? Mitől hízunk és miért nem fogyunk le? Miért tud valaki megszabadulni viszonylag kis áldozat árán 5-10 kilótól és miért nem képes ugyanerre egy 50 pluszos nő, óriási áldozat árán sem?

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Végállomásához közeledik az országot körbe utazó Mobidik konténer és program, amely az elmúlt hónapokban, Pápától Miskolcig, iskolák udvarába letelepülve fogadta a diákokat és tanáraikat, hogy a legkorszerűbb digitális eszközöket és azok használatát mutassa be nekik. Bár ez a program véget ér, de a nyár folyamán számos informatikai, programozói tábor várja a gyerekeket és szeptemberben sem kerül le a napirendről a kérdés, hiszen a digitális jólét program az iskolák és otthonok mindennapjainak részévé kívánja tenni a digitális ismeretek jelenlétét.

Hallgassa meg!

Sok kárt okoz a nemzetgazdaságnak a hazai utakon engedély nélkül fuvarozó külföldi szállítók tevékenysége. Ez ellen kíván fellépni az NFM-en belül létrejött közúti ellenőrzési munkacsoport és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Az áprilisi tél nem kímélte nagyobb erdőségeinket, de a károk elhárítása azóta nagyrészt megtörtént. Az erdészetek és az érintett nemzeti parkok képviselői az eddig elvégzett munkákról, a közeljövő feladatairól beszélnek.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – május 22. hétfő, 9.00

Műsorvezető Banner Géza
Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter 

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább