Napközben: Mi a jó fagylalt titka?

A június 2-i adás tartalmából
 

Kötelező és ajánlott, akár ingyenes védőoltások. Az előbbit nem beadatni veszélyes, hiszen ahogy a romániai példa mutatja, nemcsak magunkat, gyermekünket, hanem másokat is veszélyeztetünk (akár határon átnyúlóan is). A választható oltás pedig tényleg legyen választható. Ki, mit gondol róla, érvek az egyik és a másik oldal mellett is?

Hallgassa meg!

Egyenes út az egyetemre? OKTV, szakma kiváló tanulója és még sorolhatnánk azokat a fórumokat, amelyeken bemutathatják tudásukat kisebbek és nagyobbak. Felső tagozatos, középiskolás és leendő egyetemista diákok jelentkezését várja az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium. A lexikális tudást átadó és készségfejlesztő képzésekre, korosztálytól függően június közepéig jelentkezhetnek az ambiciózus fiatalok. Hogyan történik hazánkban a tehetséggondozás, és mennyit számít a felvételiben a versenyeken elért jó eredmény?

Hallgassa meg!

A héten tartották meg Szegeden az Év fagylaltja versenyt. Mi nyerte el a zsűri tetszését, és mit szeretünk mi, fagyizók? Mi az igazi fagylalt titka? Mit próbálnak meg eladni fagylalt címszóval, és mi az, ami igazán finom, de az egészségre sem ártalmas?

Hallgassa meg!

A műsor utolsó fél órájában Bozsik gazda kertészeti tanácsait hallgathatjuk meg, és bemutatunk egy igazi hungarikumot, az ágyas pálinkát, amelyet fesztivállal köszöntenek a hét végén Újszilváson.

Napközben – Kossuth – június 2. péntek, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább