Napközben a magyarországi ragadozóhalakról

A június 13-i adás tartalmából
 

Felvilágosító programot indít hamarosan a rendőrség, Segítő kezek címmel. Az Infokommunikációs Program keretében ötezer rászoruló idős ember kaphat számítógépet vagy az egészségügyi állapotukat figyelő, vészjelzésre is alkalmas karperecet. A szépkorúakra gyakran csapnak le a bűnözők: az akár magatehetetlen, hiszékeny emberek sokszor válnak trükkös csalók vagy betörők áldozatává. Már elkezdték annak az 1050 közmunkásnak a képzését, akik rendszeresen tartanak majd kapcsolatot az idősekkel, és a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információkkal látják majd el őket. Miről szól a felvilágosító program, és hogyan lehet megvédeni az idős embereket a bűnözőkkel szemben?

Hallgassa meg!

Rekordidő alatt megérkeztek az ősszel lezajlott mikrocenzus, azaz „kis népszámlálás” első eredményei. A KSH a felmérést a lakosság mintegy 10 százalékának, vagyis 440 ezer háztartásnak bevonásával hajtotta végre, az első eredmények pedig a népesség és a lakások jellemzőiről tájékoztatnak. Mit mutatnak az adatok, és mi a népesség és a lakások jelenlegi jellemzői Magyarországon?

Hallgassa meg!

Nemrég brutális méretű, negyven kilós pontyot fogott egy horgász a hatvani Sóderosban, Békés megyében pedig egy szintén gigantikus, közel három méteres harcsát vonszolták partra. A harcsa állítólag, ha rákap a melegvérű állatokra, már csak azokat eszi meg, kutyát már találtak ilyen godzillák gyomrában. Mit rejt a mélység, és veszélyesek lehetnek-e ezek a kapitális, főleg ragadozóhalak fürdőzés közben ránk és a kisgyerekekre?

Hallgassa meg!

Boldogság órákat tartanak az általános iskolában Nyékládházán.  Az oktatás nem kötelező, de nagy az érdeklődés a felső tagozatosok körében. A gyereket megtanítják, hogy örüljenek a kicsi, hétköznapi dolgoknak is. Hogyan lehet jókedvű fiatalokat nevelni, és mit visznek magukkal az életbe a gyerekek ezekről a tanórákról?

Napközben – Kossuth – június 13., kedd, 9.00

MTI Fotó: Nagy Lajos

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább