Napközben: Június 19-én kezdődik az M5 kulturális csatorna országos, nyári roadshow-ja

A június 19-i adás tartalmából
 

Új digitális hulladékkereskedelmi rendszert vezettek be. A hulladékkereskedelmi online piactér működéséről, létrejöttének okairól, a fejlesztési igényekről, jövőbeni tervekről kérdezzük vendégeinket. Stúdióban Csonka János recytrade.com és Vámosi Oszkár hulladékgazdálkodási szakértő.

Hallgassa meg!

A cukorbetegség egyre több embert érint, az újonnan diagnosztizált betegek száma évről évre nő. Számukra nyújt kényelmes és hatékony megoldást a világviszonylatban is újdonságnak számító telediabetológia. Hogy pontosan mi ez, és hogyan segítheti a cukorbeteg életét, és általában a cukorbetegség elleni küzdelem legfontosabb újdonságairól érdeklődünk. Stúdióban Babai László telediabetológia szakértő és Varga Dóra diabetikus.

Hallgassa meg!

Egyre fontosabb a hazai lakosság számára, hogy honnan származik az élelmiszer, és milyen környezeti terheléssel jár annak előállítása vagy hulladékká válása. Ezt bizonyítja az első Tudatos Vásárló Piaci jelentés is, amely szerint csak 2014 és 2016 között 360 milliárd forintot költöttünk környezettudatos és etikus élelmiszerre. Az ÖkoKör Kamra program résztvevői pedig legalább 10-15%-kal csökkentették a kidobott étel mennyiségét és közelebbről szerzik be az élelmiszer alapanyagot. Telefonon Andacs Noémi munkatárs, Tudatos Vásárlók Egyesülete és Barát József őstermelő, Nagykörű alpolgármestere.

Hallgassa meg!

Június 19-én kezdődik az M5 kulturális csatorna országos, nyári roadshow-ja. Erről beszélgetünk felvezetve a nyári fesztiválszezont, amelybe most a közmédia is beszáll ezzel az akcióval. (stúdióban Dér Ágnes M5-csatornaigazgató, telefonon Bősze Ádám műsorvezető)

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – június 19., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább