Európai Idő: A Párizsi klímaegyezmény jövője az Egyesült Államok kilépése után

A június 17-i adás tartalmából.

Hallgassa meg!

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít három ország ellen, mert nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló döntést. Magyarország, Csehország és Lengyelország is tiltakozik. A magyar külgazdasági és külügyminiszter zsarolásnak és kettős mérce alkalmazásának nevezte a határozatot. Reakciók: a magyar, a varsói és cseh kormány álláspontja.

Lehetséges lengyel népszavazás a kvótáról, migránskvóta ügyében indított uniós bírósági per. Illetve szeptemberben lejár a kétéves időszakra szóló elosztási mechanizmus, akkor formailag is kiderül: a 2015-ös migránskvóta-döntés megbukott?

Ausztriánál is telik a pohár Brüsszel tétlensége miatt a migrációs válságban? A Földközi-tengeri menekültútvonal teljes lezárását szorgalmazza az osztrák külügyminiszter, a védelmi miniszter pedig arról beszélt, hogy végső megoldásként a határzár is bevethető a Brenner-hágónál.

A Párizsi klímaegyezmény jövője az Egyesült Államok kilépése után – Az Európai Unió ezután is teljesíti az egyezménnyel kapcsolatos vállalásait.

30 éves az Erasmus felsőoktatási csereprogram (benne Schöpflin György EP-képviselő és egykori erasmusos diákok)

Európai idő – Kossuth Rádió – június 17., szombat, 8:33

szerkesztő: Deme Tímea
műsorvezető: Gungl László

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább