Napközben - Külföldi nyaralás: készpénz vagy kártya?

A június 21-i adás tartalmából
 

Készpénz vagy kártya? Hogyan tervezzük meg külföldi nyaralásunk pénzügyeit utólagos dühöngés nélkül? Nemcsak az útvonalat, a pénzügyeket is érdemes előre megtervezni külföldi nyaralásnál. Az utalás, a váltás és kártyahasználat költségei könnyen tízezer forint fölé mehetnek. Mikor, hol és hogyan érdemes bankkártyát vagy hitelkártyát használni és hol érdemes inkább készpénzzel fizetni? Milyen veszélyei lehetnek külföldön a bankkártya használatnak?

Hallgassa meg!

A napokban tartották a jubileumi 30. Alzheimer Cafét Győrött. 2014 nyarán ez volt az első ilyen klub az országban, ahol az Alzheimer-kórban szenvedők és főként családtagjaik kaptak segítséget, azóta az ország számos pontján alakultak ilyen klubok. Az alzheimer kórt gyógyítani nem lehet, legfeljebb lassítani a lefolyást. Európában 6-7 millióan, Magyarországon 150-200 ezren szenvednek tőle, és számuk a társadalom elöregedésével egyre nőhet. Hogyan lehet felismerni a betegséget? Mit tehetnek a hozzátartozók és milyen ellátó rendszer segíti a már állandó felügyeletre szoruló betegeket?

Hallgassa meg!

Ismét keresik a legokosabb céget, azaz a legintelligensebb magyar vállalatot. A nevező cégek munkatársai IQ tesztet töltenek ki, a versengés célja pedig az intelligencia népszerűsítése. De mit jelent, ha a valakinek magas IQ-ja? A magas IQ-t hogyan tudják a munkavállalók munkájuk során használni és a cégek számára milyen hozadéka lehet, ha magas IQ-val rendelkező emberekkel dolgoznak együtt?

Hallgassa meg!

Önkéntes Nagyi Szolgálat indul Győrött, amely már most nyáron elkezdi működését. A programba olyan nyugdíjas önkéntesek jelentkezését várják, akik egy rövid képzés elvégzése után szívesen vállalnak alkalmanként néhány órás ügyeletet, ahol különböző kreatív tevékenységek mellett gyerekekre vigyáznak. Hogyan működik majd a rendszer? Mit jelent ez az idősek számára és mit jelenthet ez majd a kisgyerekes családoknak?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – június 21., szerda, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább