Napközben a BikeSafe programról

A június 23-i adás tartalmából
 

Támad a hőség

A déli órákban hűvös helyen tartózkodás, sok folyadék, több pihenés, koffein és alkohol tartalmú italok kerülése, sok zöldség, gyümölcs- kánikulában fokozottan kell figyelnünk szervezetünkre. Milyen veszélyei vannak a tartós hőségnek az idősekre, gyerekekre, szívbetegekre? Milyen munkavédelmi előírások vannak kánikula idején? Mit együnk, igyunk hogy könnyebb átvészeljük a tartósan 30 fok feletti hőmérsékletet?

Hallgassa meg!

Korlátok nélkül – Mozduljunk ki!

A Mozduljunk ki! Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy segítse a mozgáskorlátozott fiatalok kikapcsolódását, koncerteken, fesztiválokon, kulturális eseményeken való részvételét. A civil szervezet konduktorai és önkéntesei segítik az érintetteket a különböző rendezvényeken, a közlekedésben, öltözködésben, étkezésben, az egyéni igényeknek megfelelően.

A kezdeményezésnek köszönhetően a mozgássérült fiatalok kortársaikhoz hasonlóan szórakozhatnak, fesztiválozhatnak és új ismeretségeket is köthetnek.

Hallgassa meg!

Bővül a BikeSafe program

A bicikli regisztrációs rendszer 2013-ban indult és célja, hogy minden kerékpár egyedi azonosítóval legyen ellátva, eltűnés, lopás esetén fényképek és leírás alapján megtalálható legyen. Jelenleg közel 20.000 regisztrált kerékpár van az adatbázisban. Az idei évben a programhoz csatlakozik- a rendőrség után-, a polgárőrség és több kerékpárbolt is. Így már az ő segítségükkel is lehetővé válik a drótszamár regisztrálása, nyomon követhetősége.

Hallgassa meg!

Bozsik gazda kertészeti tanácsai a kajszibarackról

színes: Gyerekek napja a Skanzenben- Lengyel Emese, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum rendezvényszervezője

Napközben – Kossuth – június 23., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Czifra Szilvia- Körmöczi Zsuzsa
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább