Napközben: Utazás veszélyekkel

A július 13-i adás tartalmából
 

Idős gondozás nyáron
A nyár a szabadságok és hosszabb utazások időszaka. Azonban gyakran nem a felhőtlen időtöltésé, hiszen sok családban gondoskodni kell az otthon maradt idősek ellátásáról is. Milyen lehetőségek vannak a teljes körű ellátásra, hogyan biztosítható a az orvosi felügyelet, az étkezés biztosítása és a távollét lélektani feloldása?
Vendégek: Varga Katalin Luminal Med Otthoni Szakápolási Szolgálat ápolási Igazgatója, Pék Győző a Debreceni Klinika Pszichológiai Tanszék vezetője, Kázár Ágnes családorvos

Hallgassa meg!


Vállalkozás a neten
Az internet széles körben elterjedt a lakosság körében. Egy kutatás főként arra a kérdésre kereste a választ, hogy a hazai kisvállalatok használják-e az internetet vállalkozásuk népszerűsítésére, és ha igen, hogyan teszik ezt. Több mint 1500 választ gyűjtöttek össze kisvállalkozások döntéshozóitól. Hogyan használható az internet a leghatékonyabban, milyen területeken érdemes alkalmazni, mi a jó honlap titka?
Vendégek: Iski István az Invitel marketing igazgatója, Madocsai József Web oldal fejlesztő, Kuli Bálint a Medveotthon igazgatója

Hallgassa meg!


Dezodorok
A dezodorokban széles körben használt alumíniumvegyületek pórusösszehúzó hatásukkal hatékonyan gátolják az izzadást, de ezzel fékezik a méreganyagok kiürülését is. Egyes kutatások szerint bőrirritáló hatásuk lehet, és arról is tudományos vita zajlik, hogy a mell szöveteiben felhalmozódva növelhetik a mellrák kockázatát. Emiatt számos gyártó piacra dobott alumíniummentes változatot is. A kérdés, hogy ezek után nyugodtan hátradőlhetünk-e, vagy a többi összetevő között is találunk az egészségre kockázatot rejtő anyagot?
Vendégek: Andocs Noémi a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa, Bálint Zsuzsanna Bőrgyógyász, kozmetológus

Hallgassa meg!


Utazás veszélyekkel
Hetekig tervezzük a nyaralást, gondosan becsomagolunk, aztán nekivágunk a nagyvilágnak. Csakhogy még egy alig kétórás utazás is megterheli ízületeinket, nem beszélve egy ennél is hosszabb autó-, buszos-, vagy repülőútról. Milyen veszélyeket rejt a hosszú egyhelyben ülés, hogyan védhetjük ki ezeket, milyen speciális hatásai vannak a hosszú repülő utaknak és hogyan készüljünk fel ezekre.
Vendégek: Moravcsik Bence ortopéd főorvos, Gábor Mercell világutazó

Hallgassa meg!


Napközben – Kossuth – július 13., csütörtök, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Zsoldos László

Tovább műsoroldalra >>>

 

Olvasson tovább