Napközben: Mennyibe kerül az iskolakezdés a családoknak?

Az augusztus 29-i adás tartalmából
 

Hatalmas kedvezmények, leárazások, akciók iskolakezdésre – az áruházláncok már közzétették a leárazott tanszereket, egyéb kedvezményeiket, de a nagy forgatagban nem árt több mindenre ügyelni! Ha hibás volt a termék, a leárazás ellenére is ugyanolyan fogyasztóvédelmi lehetőségek illetik meg a fogyasztókat! Nincs kötelező, egyéves garancia például a 10.000 Ft feletti iskolatáskára, van viszont az ilyen vételár feletti számológépre, diktafonra, hangszerre, sporteszközre, laptopra! De valójában mennyibe kerül az iskolakezdés a családoknak? Mire figyeljenek oda vásárláskor? Mit kell mindenképpen megvenni és mi az, ami csak luxuskiadás?

Riporter: Gárdonyi Eszter
Vendég: Gáncs Kristóf,az Ökumenikus Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója, Dr. Kóródy Dávid Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője, Tibenszky Móni Lisa Felelős Szülők Iskolája ügyvezetője, Németh László a győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója

Hallgassa meg!

Tizenöt napon túli tartozásnál negyvenszeres bírság, a korábban megszokott ingyenes várakozási övezet fizetőssé nyilvánítása, félregépelt rendszámok a mobilparkolásnál, eltérő parkolási szabályok az egyes településeken – a parkolásnál sem mellőzhető a kellő körültekintés. Milyen lehetőségeink vannak a parkolási díjak kifizetésére? Melyek legnépszerűbb módok? Mire kell mindenképpen odafigyelnünk, hogy nem kelljen büntetést fizetnünk? Mekkorák a büntetési tételek?

Riporter: Pilisy Csenge
Vendég: Dr.Baranovszky György FEOSZ ügyvezető elnök, Ozsvárt Tamás GyőrSzol Zrt vállalati kommunikációs csoportvezető, Veres Mihály Nemzeti Mobilfizetési Zrt vezérigazgató

Hallgassa meg!

Egy friss felmérés szerint már minden második amatőr futó az okostelefonjával indul sportolni. A futás egyre népszerűbb Magyarországon – erre mutatott rá az NN Biztosító magyar internetezők futási szokásait vizsgáló, reprezentatív online felmérése* is. Utóbbi szerint az internetes eléréssel rendelkező magyaroknak már 29 százaléka fut legalább heti egyszer, egy alkalommal átlagosan 4,3 kilométert. A kutatás feltárta azt is, hogy a futók 54 százaléka mobiltelefonnal vág neki a napi távnak. De vajon miért használják az appokat a futók? Mire kíváncsiak? Miben segíthet egy okostelefon?

Riporter: Nagy Margit
Vendég: Szokonya István NN Biztosító, Földingné Nagy Judit olimpikon maratonista, EB bronzérmes 100 km-n , világbajnoki 15.

Hallgassa meg!

Vannak szabályok, amelyek az etikus taxizás alapjai, ezt pedig fontos, hogy minden utas előre tisztán lássa. Fontos tudni, hogy az akkreditált, tehát valamelyik taxi társaság égisze alatt dolgozó kollégák járművének ,,szabad jelzése” a társaság neve. Merre tart a taxis szakma? Milyen a jó taxis? Valóban elöregedőben van a szakma? Milyen pozitív változások mentek végbe az utóbbi időben? Léteznek azonban szabályok, amelyeket az utasoknak is be kell tartani. Mik ezek és mennyire ismerik ezeket?

Riporter: Nagy Nóra
Vendég: Metál Zoltán Országos Taxis Szövetség elnöke, Oravetz Nándor a Budapest Taxi ügyvezető igazgató

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – augusztus 29., kedd, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Cseszregi Balázs

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább