Bolgár nemzetiségi műsor: Kezdődik az iskola

Az augusztus 30-i adás tartalmából.
 

Az iskolások számára végéhez közeledik a nyári vakáció, ez pedig átrendezi a legtöbb család mindennapjait. Remélem csodálatos volt a nyaruk, kipihenték magukat és készen állnak az új kihívásokra.

A Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola tanévnyitója szeptember 2-án, szombaton 11 órakor lesz, a Bajza u. 44-ben. Az iskola várja régi és új tanulóit, akik ebben a tanévben nemcsak bolgár nyelvet és kultúrát tanulhatnak, hanem nagy élmények résztvevői is lehetnek: pályázatokon, versenyeken vehetnek részt, érdekes találkozókon a kultúra művelőivel és utazásokon, ahol megismerkedhetnek más országok bolgárjaival.

Vasárnap, szeptember 3-án 14 órakor, a Budavári Könyvünnep alkalmából a Szentháromság téren Ivanka Mogilszka bolgár írónő Váratlan utcák c. regénye bemutatójára kerül sor az írónő jelenlétében.

Ma, azok számára, akik idén nyáron elutaztak Bulgáriába, de azok számára is, akik nem, egy érdekes összeállítást mutatok be, melynek témája: Mondák a bolgár folyókról. A műsort a Rádió Bulgária fokstúdiója készítette.

A műsorban bolgár zenét is hallgathatunk.

Szerkesztő-műsorvezető: Kjoszeva Szvetla

Bolgár nemzetiségi műsor – Nemzetiségi Adások – augusztus 30., szerda, 13:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább