Napközben: Miért érdemes a helyi termékeket választani?

A szeptember 6-i adás tartalmából
 

Az idén 15 éves Önkéntes Központ Alapítvány 9. alkalommal hirdet pályázatot a hazai önkéntességet elismerő díjak elnyeréséért. A 6 kategóriában meghirdetett díjakra a hónap végéig lehet pályázniuk a magánszemélyeknek, közösségeknek, szervezeteknek, intézményeknek és vállalatoknak. No de mit ad az önkéntes munka azoknak, akiknek így segítenek, és azoknak, akik a segítséget nyújtják?

Hallgassa meg!

 

Szeptemberben ugrásszerűen megnő a háziorvosok leterheltsége: a bölcsődei, óvodai és iskolai megbetegedéseknek betudhatóan két hét alatt legalább a duplájára nő a forgalom a rendelőkben. A legfontosabb, amit a szülők tehetnek, a megelőzés, az immunrendszer megerősítése érdekében a vitaminraktárak feltöltése. Hogyan készüljünk a közösségbe kerülésre?

Hallgassa meg!

 

Változások várhatóak az idén a diákhitel igénylésében. Megkérdezzük az illetékeseket, ki jogosult a hitelre, mely esetekben érdemes igénybe venni azt, és nem túl megterhelő-e visszafizetni a diákhitelt?

Hallgassa meg!

 

Konferenciát szervez a Földművelésügyi Minisztérium a szolnoki gulyásfesztivál programjában, ahol a helyi termékeket, helyi értékeket, a rövid ellátási láncot népszerűsítik. De miért érdemes a helyi termékeket választani a több ezer kilométerről származó árukkal szemben?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 6., szerda, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább