Napközben: Oktatócsomag a tanároknak

A szeptember 11-i adás tartalmából
 

Első fél óránkban megnézzük, hogy mi van az élelmiszereinkben. Felmérés készült arról, hogy hogyan tájékozódnak a vevők, mennyire igazodnak el a cimkéken felsorolt összetevők vegytani útvesztőjében, milyen árucikkek azok, ahol egyáltalán érdekli őket, hogy miből mennyit tartalmaz, és az olvasottak befolyásolják-e, hogy megveszik a terméket, vagy sem? Jöhet a lecitin, dextróz, difoszfát, kárminsav, füstaroma és a nitrites pácsó?

Hallgassa meg!

Második témánk a különféle termékbemutatók ellenőrzése, idősek megtévesztése ál orvosi vizsgálattal, hamis diagnózissal, halálos betegséggel való riogatással, továbbá a „korábban részt vett a játékunkban…” kezdetű telefonhívások. Hol tart most az értékesítésnek ez a formája, tudatosabbak-e a vásárlók, komolyabbak-e a szankciók?

Hallgassa meg!

A 10 órai Krónika után adózásról beszélgetünk. A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára felvázolta a jövő adóhivatalát, amely a szolgáltatáson alapul. Tállai András elmondta a NAV már nem csak a magánszemélyek SzJA-bevallását készíti el, hanem válalkozások bevallásait is, valamint on-line ellenőrizhető lesz az adózó aktuális adóhelyzete. Az eddigiekhez képest lényeges informatikai szolgáltatásbővülés várható, ami alapjaiban rendíti meg a feketegazdaságot.

Hallgassa meg!

Végül a nem-informatika szakos tanárok képzésével foglalkozunk. Ma már szinte minden osztályteremben, minden órán jelen van, vagy jelen lehetne az okos tábla és egyéb eszközök, amelyek kezelése némi hozzáértést igényel. Ingyenesen letölthető oktatócsomagot vehetnek igénybe az érdeklődő pedagógusok.
Hallgassanak minket hétfőn is!

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 11., hétfő, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza 

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább