Napközben: Medvék Észak-Magyarországon

A szeptember 18-i adás tartalmából

Közös Út, Közös Jövő! Megkezdődött az Európai Mobilitási Hét, amely a közlekedés okozta környezeti, egészségi hatásokra, az ésszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire igyekszik felhívni a figyelmet. Mit tehetünk bolygónk és saját magunk egészségéért?

Hallgassa meg!

Gyorsabban és olcsóbban köttethetjük be a közműveket, miután szeptembertől nem csak egy szolgáltatótól rendelhetjük meg az ilyen munkákat. Első lépésként júliustól díjmentessé tették a közműcsatlakozásokat, szeptember elejére pedig létrehoztak egy nyilvántartást, amelyen feltüntetik a jelentkező vállalkozások nevét, és közülük válogathatnak a megrendelők. A kormány azt várja, hogy ettől a lépéstől jelentősen csökken majd a szolgáltatás ára, miközben jobb és olcsóbb munkát kaphatnak a megrendelők.

Hallgassa meg!

Már nemcsak a Székelyföldön találkozhatunk medvével, megtalálták a nyomaikat Észak-Magyarországon is. Veszélyesek-e, s mit tegyünk, ha medvét látunk, hogyan tudjuk elkerülni? És mi a helyzet a többi vadon élő nagyragadozóval, a farkassal, a hiúzzal, az aranysakállal?

Hallgassa meg!

Sok szó esik mostanság a különböző fóbiákról, ami ugye indokolatlan félelem bizonyos dolgoktól. De mikortól indokolatlan a félelem, és mikor kell szakemberhez fordulni? Mi mindentől lehet fóbiánk a pókoktól a gombokon át a szép hölgyekig?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 18., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább