Napközben: A gyermekek világnapja

A szeptember 20-i adás tartalmából
 

Ezen a héten a biztosítás világnapjához, illetve a biztonságos vezetés tematikájához kapcsolódóan a gyerekek, a fiatalok testi épsége áll a középpontban. Több országos szervezet az iskolás korosztályt érintő kockázatokra, azok helyes kezelésére és a biztonság különböző aspektusaira szeretné felhívni a társadalom figyelmét.

Hallgassa meg!

Következő témánk is a gyerekekkel kapcsolatos, nem véletlenül, hiszen ma van a gyermekek világnapja. Több mint 3000 osztály csatlakozott már „A világ legnagyobb tanórája” nevű kezdeményezéshez, amely a nagyobb fenntarthatósági célok megismertetése mellett minden évben egy meghatározott gondolat köré épül. Idén a tudatos táplálkozásra, az egészséges ételekre összpontosítanak.

Hallgassa meg!

A 10 órai Krónika után kölcsönadással, kölcsönszerződésekkel foglalkozunk, méghozzá olyanokkal, amelyek megvédhetik a hitelezőt a kellemetlen meglepetésektől. Hiába bízunk meg jó ismerősünkben, ha nem fizeti vissza az általunk folyósított összeget, könnyen haragos viszony alakulhat ki. Mit tegyünk, ha nem akarjuk, hogy elfajuljon a helyzet?

Hallgassa meg!

Végül a zártkertekről lesz szó. Idén már harmadik alkalommal hirdette meg a Földművelésügyi Minisztérium azt a programot, amely segíthet feléleszteni az elhanyagolt, szétaprózott parcellákat.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 20., szerda, 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter 
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább