Egyéb

Az a szép - 39. hét

A szeptember 25. és október 1. közötti tartalomból

09.25. Bicskei Géza
Bicskei Géza hosszú éveken keresztül a Magyar Rádió Zenekarának szólamvezető cimbalmosa, a Magyar Televízió szólistája, valamint a 100 tagú cigányzenekar alapító tagja, cimbalom szólamvezetője volt.

09.26.
Miklóssy József

A Cselényi díjas Miklóssy József először a Magyar Televízióban 1968-ban a Nótaszó című műsorban kapott bemutatkozási lehetőséget majd ugyanebben az évben rendezett Nyílik a rózsa című magyar nóta verseny győztese lett, és elnyerte Salgótarján város nagydíját is!

09.27. id. Kállai Kiss Ernő, ifj. Kállai Kiss Ernő
A Liszt-díjjal kitüntetett id. Kállai Kiss Ernő és fia ifj. Kállai Kiss Ernő felvételeiből hallhatnak válogatást mai Az a szép című műsorunkban.

09.28. Hajnal Nikolett
Hajnal Nikolett, Lerner Ferenc díjas magyar nóta énekes, ének-zene tanár felvételeiből válogatunk. Szebbnél szebb nótákkal várjuk Önöket mai Az a szép című adásunkban.

09.29. Kalocsai Zsuzsa
Az a szép című adásunk főszereplője Kalocsai Zsuzsa. Tanulmányait a Bartók Béla Konzervatórium ének szakán illetve a Színház és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán végezte. Magyar nóta iránti szeretetét számtalan felvétel őrzi. Ezekből válogatunk mai műsorunkban.

09.30. Szalay László
1915-ben Győrben született Szalay László a magyar nóta történetének egyik legmeghatározóbb alakja. . Kiemelkedőt alkotott énekesként, dalszerzőként és szövegíróként egyaránt. Pályafutása kezdetén a Műszínkör segédszínésze, majd 1936-tól több évig Székely Dezső tánczenekarának énekese volt.

10.01. Utry Anna
Utry Anna 1907. január 9-én, Gyulafehérváron látta meg a napvilágot. Aranykoszorús opera-, magyarnóta- és népdalénekes, korszakának egyik legkedveltebb, legfoglalkoztatottabb előadója volt. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanult, és végezte el a Zeneakadémia opera szakát.

Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Budai Beatrix

Az a szép – minden nap a 19:04-től a Dankó Rádióban.

Szerkesztő-műsorvezető: Budai Beatrix

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább