Közelről: Finnország Budapest közepén

A szeptember 26-i adás tartalmából
 

Nincs olyan év, hogy ne szednének áldozatokat az ún. diszkóbalesetek. Legtöbbször az ittas vezetés és a gyorshajtás a ludas . A rendőrség a tűzoltóság évről évre baleseti szimulációkon próbálja bemutatni, mi történik egy csattanáskor. El akarják rettenteni a srácokat az ittas vezetéstől. A szegedi Rakparton pénteken kb 200 diák vett részt egy ilyen baleseti szimuláción. A riporter Nagy Margit.

Hallgassa meg!

Három kamion haladt egymás után az M1-es autópályán— látszólag teljesen átlagos szituáció, az érdekesség azonban, hogy bár mindhárom autóban ült sofőr, csak a legelső kocsit vezették, a második és harmadik kamion önvezető módban követte az első autót. A kamionok Lébénynél hajtottak fel az autópályára és Rábapatonánál fordultak vissza. A különleges tesztről Dér Pétert, a Volvo Trucks kereskedelmi igazgatóját kérdezte Nagy Nóra.

Hallgassa meg!

Sándor Kata közgazdász úgy döntött, hogy a közösségi tudat formálására mesekönyvet ír, mesesorozatot tervez. Ezt szolgálja az Erdők uniója alap is. Az első kötet már az óvodákban,  a második kötet karácsonyra jelenik meg. Mindkettőt Baróti Andrea illusztrálta. Október második szombatja a közösségi tudat napja, amihez akkor tudunk igazán közel kerülni, ha legalább alapfokon értjük a közgazdasági és környezetvédelmi fogalmakat .Farkas Erika interjúja

Hallgassa meg!

Finnország Budapest közepén. Három napra beköltözött a skandináv ország a Bartók Béla Boulevard-ra, Finnország volt ugyanis az Eleven ősz fesztivál idei meghívott nemzete a hétvégén. A finn design termékek, művészi alkotások és nemzeti ételek mellett egy különleges szauna is került Budapest kulturális főutcájába. Tóth Gergellyel beszélgetett Nagy Nóra.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

 

Közelről – Kossuth – Szeptember 26., kedd 15:35

Szerkesztő: Bak Anita – Kránitz Balázs
Műsorvezető: Bak Anita
Gyártásvezető: Rácz Szilvia
Hangmester: Király Zsolt
Munkatárs: Lajer Rita

Tovább a műsoroldalra  >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább