Napközben: Szakmázz!

Az október 9-i adás tartalmából
 

Hiányszakmák, foglalkoztatási nehézségekkel küzdő cégek és pályaválasztás előtt álló diákok. Október 10-én és 11-én rendezik meg Budapesten a Szakmázz című pályaválasztási kiállítást, amelyet majd több hasonló rendezvény követ országszerte. Milyen ma a megítélése a szakmatanulásnak? Melyek a keresett és hiányszakmák? Milyen régi, több évtizedes beidegzőségek élnek egy – egy területtel kapcsolatban és hogyan lehet ezen változtatni? Erről beszélünk 9 óra után.

Hallgassa meg!

Futás a tó körül kialakított rekortán pályán, közös családi mozgás a szabadidő parkban, vagy éppen baráti foci meccs a sportpályán. Egyre többen döntenek úgy, hogy rendszeresen mozognak. Üllőn a napokban adtak át egy szabadtéri sportparkot, amelyet a tervek szerint több mint 100 településen továbbiak követnek majd. De mennyire használják ki az emberek a már meglévő pályákat? Mit jelenthetnek a családok és a helyi közösségek számára ezek a szabadidő pályák? Egyáltalán léteznek-e még amatőr helyi foci vagy éppen kosárlabda bajnokságok? Szabadidő sport fél 10-től.

Hallgassa meg!

Másodszüret címmel új programot indít az Élelmiszerbank. A gyümölcsösekben, gazdaságokban nem egyszer előfordul, hogy nem tudják az összes gyümölcsöt, zöldséget betakarítani. Az Élelmiszerbank önkéntesei a jelentkező gazdálkodóknál leszedik azt a termést, ami amúgy kárba veszne, így viszont megmenthető és el tudják jutatni rászorulóknak. Élelmiszermentés kicsit másképp 10 óra után.

Hallgassa meg!

30 évvel ezelőtt még vártuk a postást és nagy öröm volt, amikor a távol élő rokonoktól, barátoktól képeslap vagy levél érkezett, akár a tengerentúlról légipostai borítékban. Ma az internet világában elég egy kattintás és máris a világ túloldalán van az email, a válaszra egy órát sem kell várni. Levélírási szokásaink tegnap és ma. Fél 11-től ezzel foglalkozunk a postai világnapon. Várjuk önöket hétfőn Napközben.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 9.,hétfő, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább