Egyéb

180 perc: Sürgősségi vitát tart az Európa Tanács az ukrán nyelvtörvényről

Az október 13-i adás tartalmából

- Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára – Folytatódik a Könnyű közmű elnevezésű program, a kormány jelentősen gyorsítani akarja a közmű-engedélyezési eljárásokat, a ME benyújtotta a második versenyképességi törvény tervezetét az Országgyűlésnek.

Hallgassa meg!

- Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar kulturális Szövetség elnöke – Csütörtökön sürgősségi vitát tart az Európa Tanács az ukrán nyelvtörvényről; Szijjártó Péter fogadja az ukrán külügyminisztert.

Hallgassa meg!

- Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász – Csütörtökön sürgősségi vitát tart az Európa Tanács az ukrán nyelvtörvényről; Szijjártó Péter fogadja az ukrán külügyminisztert.

Hallgassa meg!

- Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője – Kampánykörutat kezd az MSZP, ezentúl nem kezdeményeznek vitanapot a Parlamentben.

Hallgassa meg!

- Pócza István, a Századvég vezető kutatója – Hogyan formálhatják át az európai és a V4-es politikát a hétvégi osztrák és cseh választások?

Hallgassa meg!

- Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója – Várhatóan jövő szeptemberben szavaz az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésről, melynek alapján a testület kezdeményezheti az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Hallgassa meg!

- Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere – A keresztényüldözéssel kapcsolatos nemzetközi konferencia.

Hallgassa meg!

- Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke – Czeglédy-ügy, megkárosított diákok helyzete.

Hallgassa meg!

- Soós Viktor Attila, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának külügyi munka csoport vezetője – Diplomácia és állambiztonság konferencia az ELTE és a NEB szervezésében.

Hallgassa meg!

180 perc – Kossuth – október 13., péntek, 6:00

Szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Műsorvezető: Kocsis Éva

MTI/Európai Tanács/Tashana Batista

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább