Hrvatska Kronika: Dékity Márk 80 éves lett

A november 8-i adás tartalmából.
 

– Dékity Márk költő, újságíró és művelődésszervező a közelmúltban ünnepelte 80. születésnapját, melynek keretében a budapesti Croatica Kiadó székházában mutatták be kilencedik „Moja je pjesma šarena“ című verseskötetét. Márkot elkísértük szülőfalujába, Hercegszántóra, ahol nyugdíjas éveiben ismét otthonra talált.
– A Mohácsi Sokác Olvasókör idén ünnepli újjáalapításának 25. és az ott működő hagyományőrző néptánccsoport megalakulásának 10. évfordulóját. A tagság 1992-ben visszavásárolta az Újbarázda Termelőszövetkezet tulajdonában lévő épületet. A tulajdoni viszonyok rendezése után az Olvasókör újjászületett, ami különböző sikeres rendezvényeken keresztül ma is tetten érhető.
– A Bács-Kiskun Megyei Horvát Önkormányzat, Baja Város Horvát Önkormányzata és a Bajai Szentistváni Általános Iskola szervezésében október végén az említett iskolában tartották meg a Bácskai Horvát Tanulók Találkozóját. Idén hét iskola 150 tanulója vett részt a rendezvényen. A horvát nyelvi verseny témája az ősz volt, a rendezvény pedig táncházzal zárult.

Szerkesztő-műsorvezető: Füri Tamás
Riporterek: Balatinácz Renáta, Pavlekovics András, Füri Tamás
Operatőr: Bősz Vilmos
Vágó: Gergely Balázs
Műszaki vezető: Strasszer László

Hrvatska Kronika – Duna – november 8., szerda, 6:45
Ismétlés aznap 15:10-től a Duna World csatornáján!

Olvasson tovább