Napközben: A gyümölcs és zöldségfogyasztási szokásokról

A november 9-i adás tartalmából
 

A napokban felmérés készült a gyümölcs és zöldségfogyasztási szokásokról, amelyből kiderül, hogy – köszönhetően a sokféle és különböző korosztályoknak szóló figyelemfelhívó kampánynak is -, egyre több pénzt áldoznak a fogyasztók ilyen célokra és egyre tudatosabban válogatnak a termékek között, előnyben részesítve az esetenként valamivel drágább, de megbízható forrásból származó, főként hazai zöldségeket és gyümölcsöket. Szó lesz az iskolagyümölcs programról, a téli időszak vitaminforrásairól és régi alapanyagok új receptek szerinti felhasználásáról.

Hallgassa meg!

Műsorunk előestéjén egy tudományos konferencián foglalkoznak a hazai elektromos járműgyártás lehetőségeivel, ennek tanulságainak összefoglalására kérjük fel az egyik előadót. Majd arról beszélgetünk, hogy jövő májusig mintegy 300 e-töltőállomást kíván telepíteni a Nemzetgazdasági tárca a zöld rendszámos járművek szolgálata érdekében.

Hallgassa meg!

November elején megszigorították a fővárosi szmog rendeletet. Az elfogadott határozat szerint jövő év október 1-je után a riasztási fokozat elrendelése esetén korlátozzák az Euro 3-as dízelüzemű gépjárművek forgalmát is. 2019 végétől pedig ugyanez az Euro 4-es dízelüzemű gépjárművekre is vonatkozik. A szabályozás hatálybalépésekor a mostani gépjárműparknak nagyjából a fele lesz érintett az átmeneti forgalomkorlátozás által.

Hallgassa meg!

A villany-, gáz-, víz és egyéb közműszolgáltatókkal szembeni helyes fogyasztói magatartásról adott ki ajánlást a Budapesti Békéltető Testület. Nem árt megszívlelni a felvetett gondolatokat, ha el akarjuk kerülni a hosszas levelezgetést, bíróságra járást, esetleg nagyobb összegű tartozás megfizetését.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 9., csütörtök, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter  

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább