Egyéb

Oxigén: A Szigetköz élővilága

A november 12-i adás tartalmából.
 
Hallgassa meg!

- Napelemes tetőcserép – Közel másfél éve zajló kutatás-fejlesztésének eredménye mostanra lehetővé tette, hogy a vállalat széles körben bejelentse a tetőcserépre integrált napelem fejlesztését. A negyedik ipari forradalom küszöbén állunk. Az elkövetkező években a tető már nem csupán az otthonunk és értékeink védelmére szolgál. A jövőben a tető aktív, környezetbarát, tiszta és biztonságos energiatermelő funkciót is be fog tölteni. A tető intelligens módon kapcsolatban áll majd az alatta élő emberekkel, alkalmazkodik az igényeikhez.

- A Duna elterelésének hatása a Szigetköz élővilágára – A Duna 1992-es elterelése még mindig nem befejezett múlt, hanem sokkal inkább folyamatos jelen a Duna Charta Egyesület szerint, amely előadás-sorozattal emlékezett meg a folyó 25 évvel ezelőtti eltereléséről.
- Növényorvosi Nap – A növényorvos és a növényorvos asszisztens szerepe az egy az egészség („one health”) program hazai megvalósításában, Adalékanyagok a növényvédelemben, Méhek és növényvédő szerek, meghatározó részei a mezőgazdaságnak.
- Milyen következtetéseket vonhatunk le abból, ha figyeljük a kutyák öregedését? Miben különböznek a családban élő kutyák őseiktől?

Oxigén – Kossuth – november 12., vasárnap, 14:32

Műsorvezető: Molnár Róbert
Szerkesztő: Vajda Boglárka

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább