Honfoglaló

Honfoglaló – cikkek

Honfoglaló - televíziós vetélkedő a Duna csatornán

Magyarország legnépszerűbb online stratégiai- és kvízjátéka a televízió képernyőjén!

A Honfoglaló eredetileg a világ egyik legsikeresebb online game fejlesztése, melyet a budapesti székhelyű magyar cég, a THX Games PLC dolgozott ki. A cég célja az volt, hogy az online felületeken ne csupán egy percnyi szórakozást biztosítson, hanem olyan játékot kínáljon, melyben a tudás, a szórakozás és az izgalom keveredik, ezek kombinációja biztosítja a folyamatos érdeklődést.

Az online játékként régóta népszerű, sok országban sikeres HONFOGLALÓ új platformja egy –január 2-ától a Duna csatornán látható – hétfőtől péntekig tartó televíziós vetélkedőműsor, melynek átdolgozásában magyar televíziós szakemberek voltak a licenctulajdonos partnerei, így egy 100%-ban magyar fejlesztésű formátumról van szó. Az adásokban három versenyző, három hadvezér mérkőzik meg egymással, hogy minél több területet hódítsanak meg, növelve saját birodalmukat a térképen. Minél több területet foglalnak el, annál több pénzt nyerhetnek, de minden alkalommal csak egy győztes lehet.

Ez az a játék, ahol a tudás valóban hatalom!

A játék alapja a 19 megyére osztott Magyarország-térkép, melyen a versenyzők elfoglalják, megszerzik, megtartják, vagy épp elveszítik területeiket a kapott kérdésekre adott válaszaik után. Aki a legtöbbet tudja, aki a legbátrabban tippel, az foglalja el a legtöbb területet, így ő nyeri, nyerheti a legtöbb pénzt is.

A játék bajnokságként kerül megrendezésre. Minden napi adásban egy partira kerül sor, a parti nyertese a napi bajnok. Egy adáshéten így 5 napi bajnok születik, három hét elteltével 15 napi bajnok számára következik a bajnokok hete, amely kiemelt, több milliós nyereményekkel kecsegtet – következésképpen teljesítése is nehezebb. A bajnokok hetén eldől, hogy ki a hónap bajnoka, az évad végén pedig sor kerülhet a nagy bajnokok rangadójára.

A televíziós vetélkedő szabályai némileg különböznek az online játékban megszokottaktól, de alapjai ugyanazok: feleletválasztós és tippelős kérdések megválaszolásával kell megküzdeni Magyarország megyéinek birtoklásáért. Van egy limitált segítségkészlet is, amit felhasználhatnak a játékosok, és az izgalmas vártámadásokból sem maradhat ki a néző. Fontos a jó stratégia: az ellenfelek kiismerésével, ügyesen megtervezett támadásokkal, vagy éppen visszahúzódó, eredményes védekezéssel egyaránt nyerhetnek a játékosok.

A műsort 2017. december 25-én láthatják először a nézők a Duna Televízió képernyőjén, méghozzá népszerű személyiségek kis közösségeinek társasjátékaként, január 2-től pedig kezdődik a civil játékosok küzdelme, minden hétköznap este. Aki eddig szívesen játszott Honfoglalót az interneten, a tévében is imádni fogja, aki pedig eddig nem ismerte, biztosan rajongója lesz!

További információk és jelentkezés: mediaklikk.hu/honfoglalo

További olvasnivalók