A Dal 2019

A Dal 2019 - Dalok

DENIZ - Ide várnak vissza

Rizner Dénes, művésznevén DENIZ A Dal 2019-ben első alkalommal mutatja meg a nagyérdeműnek, hogy a rapnek helye van a verseny színpadán. A többszörös Fonogram díjas, országszerte ismert rapper ismét rímbe szedte a gondolatait az Ide várnak vissza című dalában, amit a legjobb 30 között ismerhetünk meg. A zenekar tagjai: Deniz, Frimmel Jakab, Bensó Pál, Kóródi Tamás, Domonkos Gábor és Orsovai Renáta.

A Dal 2019 legjobb 30 dala közé jutott dal címe:

Ide várnak vissza

Zeneszerző:
Vámos András

Dalszöveg:
Rizner Dénes

A zenekar tagjai:
Deniz (rap)
Frimmel Jakab (billentyűs)
Kóródi Tamás (gitár)
Domonkos Gábor (bass)
Orsovai Renáta (vokál)

A zenekar alapításának ideje:
2012

Discografia:
2014 – A nép hangja
2012 – Eufória
2009 – Szegények zenéje
2006 – Repp tiszta szívből

Szereplések A Dalban:
Ide várnak vissza – A Dal 2019

Szakmai elismerések:
2014: Fonogram díj – Egyetlen (Az év dala)
2016: Fonogram díj – Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele

Dalszöveg:
Mint egy vándor beutazom a fél világot
láttam, hogy repkednek Seychellen a sirályok
tudom Rómában milyen az olasz pizza
meg, hogy Vegas este mennyire gizda
mégis mindig ide húz a szívem vissza
ahol nem Christine a lány hanem Kriszta
ahol a Balaton egy tó de nekünk tenger
ahol a politika megoszt és hergel
de nekem borsod és Budapest a legszebb
ide születtem majd sírba is itt tesznek
a Duna parttól nem láttam még szebbet
hiába utazok el a repülővel messzebb
az Andrássy út mikor virágba borul
a dunai naplementében a szívem szorul
nem tökéletes tudom de imádom
nem találtam még párját a világon

Legyek bárhol bármilyen messze
mindig hazahúz a szívem Budapestre
bárhol járjak a bolygón az tiszta
hogy nem hibátlan de ide várnak vissza

Azt hinni hogy nálunk minden szar az csapda
máshol ivóvíz sem jut elég a csapba
megbűnhődte már vagy ezerszer a múltját
de legalább már a háborúk nem súlytják
tudom száz sebből vérzik de inkább a gézlap
leszek és maradok nem tűnök el mint a szénsav
mennyi csoda nézd csak illatok meg ízek
külföldön meg nem érzem magam néha csak dísznek
kínai turisták a szájukat tátják
mert Budapestet eddig csak fényképen látták
szépek a hidak meg gyönyörű a belvár
de késik a busz meg a metro megint nem jár
sok szempár az este elvarázsol a lányok teste
egyenes az út csak néha kicsit meredek
pont annyira utálod pestet amennyire szereted

Kapcsolódó Cikkek