A Dal 2019

A Dal 2019 - Dalok

Pápai Joci - Az én apám

Már négyévesen gitározott és dalokat írt, A Dal 2017 győzteseként pedig az Eurovíziós Dalfesztiválon nyolcadik helyezést ért el. Pápai Joci nemcsak énekes, hanem zeneszerző és szövegíró is, azóta már számos új dallal jelentkezett. Idén Az én apám című dala jutott a legjobb 30 közé.

A Dal 2019 legjobb 30 dala közé jutott dal címe:

Az én apám

Zeneszerző:
Pápai Joci
Molnár Ferenc Caramel

Dalszöveg:
Molnár Ferenc Caramel

Discografia:
2005 – Vigaszdíj
2017 – Özönvíz

Szereplések A Dalban:
Origo – A Dal 2017 győztese
Az én apám – A Dal 2019

Szakmai elismerések:
2017: Comet-gála – legjobb dal (Origo)
2018: Petőfi Zenei Díj 2018 – Az év dala (Origo)

Dalszöveg:
Az én apám
Úgy nevelt mint a szél
Halkan fújt énekelt
Úgy mesélt
Ott lakott hol minden út véget ért
Ezeregy év is kevés egy életért egy életért

Hallom őt az ő szívét a húrokon
Latom őt múló idővel arcomon
Az ő hitét büszkeség vallanom
Ezer egy dalból azt az egyet dúdolom

Régi napok gyönyörű napok
Szeretem az emlékét
Ő hív
És hozzá szaladok
Játszani így volt szép
Régi dalok megidézik
Még érzem a nap fényét
A szél zúgasát is hallom még
A szél hangjában is hallom még

Egy dallal űzte messze el a bánatom
Mit adhatok csak azt, hogy hozzá tartozom
S az én fiamnak büszkeséggel mondhatom
Ő az én apám és itt az én otthonom

Régi napok gyönyörű napok
Szeretem az emlékét
Ő hív
És hozzá szaladok
Játszani így volt szép
Régi dalok megidézik
Még érzem a napfényét
A szél fütyült altatót
Legyen álmom szép
A szél fütyült altatót
Ma is hallom még

Kapcsolódó Cikkek