A Dal 2019

A Dal 2019 - Dalok

Salvus - Barát

A dallamos modern metál/rock képviselőiként köszönthetjük a Salvus zenekar tagjait, akik első alkalommal lépnek a Dal 2019 színpadára. A 2002 óta működő zenekar Barát című dala nyerte el a méltó helyét a legjobb 30 dal között. A zenekar tagjai: Pötörke Zoltán, Erdélyi Péter, Kiss Gergely és Szabó Dániel.

A Dal 2019 legjobb 30 dala közé jutott dal címe:

Barát

Zeneszerző:
Pötörke Zoltán
Erdélyi Péter
Kiss Gergely
Szabó Dániel

Dalszöveg:
Pötörke Zoltán

A zenekar tagjai:
Pötörke Zoltán – énekes, bass
Szabó Dániel – gitár
Erdélyi Péter – gitár
Kiss Gergely – dob

A zenekar alapításának ideje:
2002

Discografia:
2004 – Rezdülések
2005 – Imago
2008 – Minden kezdet
2011 – Önharckép
2012 – Metamorf
2015 – Lélektartó

Szereplések A Dalban:
Barát – A Dal 2019

Dalszöveg:
Ahogy futnak az évek,
Ahogy nőnek a távok,
Konokul állnak közénk
Nem várt akadályok.

Ahogy gyűlnek a ráncok,
Úgy érik az aggodalom,
Mert hajszol a kényszer,
Legyen elég az asztalokon.

Legyen elég, amit adhatunk!

Te is érzed hiányom,
Nem is gondoltuk volna.
Mi soha nem jutunk egy percre se ebbe
A rabszolgasorba.

Ahol az idő az ellenség,
Józan társ a nyugalom.
Házunk táján oly ritka
Vendég már a bizalom.

Házunk táján a bizalom,
Ritka vendég.

Ref:
Amit tőlem kaptál,
Ne ereszd el, vidd tovább!
Ahogy én is megőrzöm
Minden rezdülésed barát,

A hegytetőkön elterülve,
Vagy lenn a parton a homokban ülve,
Nem szorul már kezünk ökölbe,
A feladat várhat, az idő megáll.

(ref)

Ahogy te is megőrzöd,
Ahogy én is megőrzöm,
Minden rezdülésed

Kapcsolódó Cikkek