A Dal 2019

Egy lány, aki Amerikát meghódítva áll a Dal 2019 színpadára

Jazz és bossa nova? Akkor Pátkai Rozina. Az olasz felmenőkkel rendelkező énekesnő Frida című dala jutott A Dal 2019 legjobb 30 szerzeménye közé, így esélyt kapott, hogy 2019-ben a Frida legyen Magyarország legjobb dala.

Pátkai Rozina kezdetben klasszikus éneket tanult, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett magyar és angol nyelvtanári diplomát. Jazzéneket először Szolnoki Dórától tanult, majd az ETÜD Jazz Konzervatóriumban. 2014-ben fellépett a New York-i Jazz Festivalon, a világ egyik legrangosabb zenei megmérettetésén, a Made in New York Jazz Competitionön pedig a legjobb öt közé került.

Sokáig játszott a Pátkai Rozina Trióval, első lemeze is ehhez a formációhoz társul, a Vocé e Eu-vel megnyerték az Independent Music Awards közönségdíját jazzkategóriában, kiütve a jól megszokott amerikai befutókat is. 2014-ben El Hombre Que Yo Ame című számát a legjobb vokális jazzdalnak választotta az amerikai zsűri, 2015-ben pedig Ai, Nao című dala lett a befutó a latin dalok között.

fotó: Lakos Gábor fotó: Lakos Gábor

Minka nevű zenei projektjét 2016-ban indította útjára, amelyben versfeldolgozásokat készít elektronikus hangszereléssel. 2018-ban negyedszer is megkapta a független előadókat értékelő rangos amerikai elismerést, az Independent Music Awardsot.

A Dal 2019 színpadán Frida című szerzeményével versenyez a Magyarország legjobb dala címért.

Kapcsolódó Cikkek