A Dal 2019

Három az egyben – gospel, r&b és soul

Forró hangulat várható A Dal 2019 színpadán, amikor a Ruby Harlem a világot jelentő deszkákra lép. A zenekart először ismerheti meg A Dal közönsége, és ha szeretik a soul, neo soul, r&b és gospel stílusokat, akkor biztosan Forró című daluk is hamar a fülükbe mászik.

A zenekar alapítója és hangszerelője Iván Szandra az Amerikai Egyesült Államokban, Bostonban folytatta tanulmányait a Berklee College of Music zenei egyetemen. Ez idő tájt ismerkedett meg az afro-amerikai zenei stílusokkal és a gospel lelki és kulturális hátterével, ami azonnal belopta magát Szandra szívébe. Hazatérése után azzal a szándékkal alapította meg 2017-ben a Ruby Harlem formációt, hogy zenésztársaival együtt megszerettessék a hazai közönséggel is a gospel, soul és R&B stílusokat ötvöző zenét.

fotó: Lakos Gábor fotó: Lakos Gábor

A formáció tagjai: az alapító és énekes Iván Szandra, Varga Nóri a pozan és Bille Gergő a szárnykürt képviselőiként lép a színpadra, a gitár húrjait Heilig Tamás nyúzza, az ütemet Oláh Gábor diktálja a dobok mögül, a vokált pedig Eőry Ati, Nagy Brigi és Kovács Réka biztosítja.

Első daluk a Legyen úgy ahogy még nem volt 2017 márciusában jelent meg, amit számos remek dal követett, mint a Hely a város mellett, és a Megbocsájtanék. Első koncertjük szintén a tavalyi évben volt, aminek keretében az A38 Hajón ismerhette meg őket a közönség.

A Dal 2019 legjobb harminc dala közé Forró című daluk jutott, aminek zeneszerzője Heilig Tamás és Iván Szandra, továbbá a dalszöveg is Szandra érdeme.

Kapcsolódó Cikkek