A Dal 2019

Kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének mezőnye

Csütörtök este lezajlott az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője, összeállt az idei dalverseny döntős mezőnye.

A második elődöntőben 18 ország előadója mutatta be produkcióját. A Duna Televízióban élőben sugárzott showműsorban az örmény Srbuk, az ír Sarah McTernan, a moldáv Anna Odobescu, a svájci Luca Hänni, a lett Carousel, a román Esther Peony, a dán Leonora, a svéd John Lundvik, az osztrák Paenda, a horvát Roko, a máltai Michaela, a litván Jurij Veklenko, az orosz Szergej Lazarev, az albán Jonida Maliqi, a norvég Keiino, a holland Duncan Laurence, az észak-macedón Tamara Todevska és az azerbajdzsáni Chingiz adta elő dalát.
Közülük a szakmai zsűri pontjainak és a nézők szavazatainak kombinációja alapján továbbjutott a szombati döntőbe az észak-macedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela.
Az első elődöntőt kedden tartották, a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott a döntőbe, bekerült viszont a szombati fináléba a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.
A szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével. Előtte 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével.

Kapcsolódó Cikkek