Közelről: Szigorítás és kötelező adatközlés

A november 20-i adás tartalmából

Szigorítás és kötelező adatközlés: jövő májustól Szlovákiában a légitársaságoknak meg kell küldeniük az utaslistákat és az utasok személyes adatait a rendőrségnek. A részletek Haják Szabó Máriától.

Hallgassa meg!

Közös küldetésben címmel különleges könyv jelent meg a tábori lelkészekről. A vallási élet gyakorlásának e különös terepén minden más: mások a problémák, a tettek és a feloldozások. De hogyan dolgoznak a lelkészek a hadszíntereken, háborús övezetekben? Gergó Judit összeállítása.

Hallgassa meg!

Eger a barokk, a borok, a termálvizek, az iskolák a keresztény kultúra és a történelmi múlt városa. Ezért is találkoztak Egerben a Magyar Idegenvezetők Egyesülete tagjai. Az elmúlt napokban több mint 50 szakember ismerkedett a harmadik legkedveltebb turisztikai célponttal és a legújabb fejlesztésekkel. Pilisy Csenge riportja.

Beszélj a szívügyedről 10 percben! Egyszerűen hangzik, 1000 hallgató előtt talán mégsem az. Vajon hogyan válhatunk jó előadóvá? Miként használjuk a humort, az öniróniát vagy épp a váratlanság erejét? Minderre megtanítják a TED előadóit. A fellépők a tudományos előadás, a prédikáció és a stand up egyvelegét valósítják meg. A népszerű konferencia-sorozat november 25-én folytatódik Budapesten. Németh Zoltánt Farkas Erika kérdezi.

Hallgassa meg!

BBC 1994-es magyar adásának részletével kezdünk. Rentul Ferenc összeállítása következik az Orient Expresszről.

Hallgassa meg!

A stúdióban: Szendrei András, a MÁV Nosztalgia Kft. nyugalmazott igazgatója.

Hallgassa meg!

Egy vagy két szigetkör Mikulás sapkában, csengővel. Idén ötödik alkalommal szervez MikuLÁSS Futást a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete a Margitszigeten. Önkéntes segítőikkel róják majd a köröket. A helyszín népszerű a futók körében, de vajon mennyire alkalmas terep a látássérültek számára? Troznai Hunor mesél a mozgás fontosságáról és a tájékozódási pontokról, legyen szó akár közlekedésről, akár futásról.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – November 20., hétfő 15:35

 

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő, Kránitz Balázs
Műsorvezető: Süveges Gergő
Gyártásvezető: Rácz Szilvi
Hangmester: Lajer Rita
Munkatárs: Dancsó Mária

Tovább a műsoroldalra  >>>

Olvasson tovább