Napközben: Még egy hét és jön a Mikulás, de mi kerül a csizmákba?

A november 29-ei adás tartalmából
 

Rosszul megadott rendszám, későn vásárolt vagy éppen az új gépkocsira át nem íratott autópálya matrica. Elég egy kis figyelmetlenség és máris 60 ezer forint büntetést fizethet a tulajdonos, ha nem a szabályoknak megfelelően jár el. A Budapesti Békéltető Testület napokban megjelent közleménye szerint még mindig sokan vannak, akik nincsenek tisztában azzal, mi mindenre kell ügyelni az autópálya-matrica megvásárlásakor. Tippek és tanácsok…

Hallgassa meg!

Család és szerető szülők nélkül nőttek fel az SOS Gyermekfalvakban, de kikerülve az életbe, hogyan tudtak boldogulni a fiatalok? Ezt vizsgálta egy napokban megjelent tanulmány, amelyből kiderült, hogy a többség jól boldogul az életben: befejezték az iskolát, dolgoznak, és vannak, akik már családot is alapítottak. Hogyan tudnak önálló életet kezdeni ezek a fiatalok? Milyen segítséget kapnak a problémáik megoldásához és mit csinálnak másképp, mint családban felnőtt kortársaik?

Hallgassa meg!

Több száz mázsa igazolatlan eredetű faanyagot helyeztek hatósági zár alá novemberben a NÉBIH szakemberei. Az illegális faanyag az erdők károsítása mellett jelentős versenyhátrányt okoz a tisztességesen működő cégeknek, sok esetben pedig közvetlenül megkárosítja a tűzifavásárló lakosságot is. Nem olyan régen Bukarestben tanácskoztak a NÉBIH és a román társszervezetek szakemberei, hogy kiszűrjék a határon átnyúló illegális fakereskedelmet. Mekkora károkat okoz az illegális fakereskedelem? Mire figyeljünk oda, amikor tűzifát vagy egyéb faárut vásárolunk?

Hallgassa meg!

Töltött vagy mogyorós, tej- vagy étcsokoládé? Még egy hét és jön a Mikulás, de mi kerül a csizmákba? Milyen a jó csoki mikulás és milyen a jó szalonszaloncukor? Mire érdemes a szülőknek vásárláskor figyelniük: miről árulkodnak a csomagoláson lévő adatok? Melyek a legkedveltebb ízek? Csoki mikulás és szaloncukor mustra.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 29., szerda, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább