180 perc: a Katolikus Karitász délvidéki tevékenysége

A december 14-i adás tartalmából.
 

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára – A Katolikus Karitász délvidéki tevékenysége.

Hallgassa meg!

Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa – Az ukrán oktatási minisztérium három különböző modellt javasol a nemzetiségek nyelvi oktatásának megvalósítására + A Velencei Bizottság állásfoglalása.

Hallgassa meg!

Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára – Elfogadták a szakképzési és a felnőttképzési törvény módosítását, rugalmasabbá, változatosabbá válik a szakgimnáziumi képzés rendszere, bővül a választható tanulási lehetőségek köre.

Hallgassa meg!

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke – Karácsony mellett az MSZP elnöksége, + 2-3 listás helyet adna az MSZP a Párbeszédnek.

Hallgassa meg!

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára – Otthon Melege Program – négyszeresére emelik a háztartási nagygépcsere alprogram keretösszegét.

Hallgassa meg!

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője: „Karácsony ugyanúgy elárulta az Együttet, mint annak idején az LMP-t”.

Hallgassa meg!

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója – Az egész baloldal a Soros-terv mellé állt (határozati javaslat) + Donald Tusk, az EP elnöke eltemette a kötelező kvótát.

Hallgassa meg!

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke – Minority SafePack, regisztrációs kampány, oktatási jelentés.

Hallgassa meg!

Mika János éghajlatkutató – Erőteljesebb a prognózisoknál a felmelegedés, a párizsi klímaegyezményben foglaltaknál keményebb intézkedésekre van szükség + Klímacsúcs.

Hallgassa meg!

Kozma Imre atya, Máltai Szeretetszolgálat elnöke – Gyerekesély-program.

Hallgassa meg!

Kardos Miklós, a BÉT kereskedésért és üzletfejlesztési igazgatóságának vezetője – Megoldást talált a BÉT két eddigi problémára – rendszeresen elemeztetik a közepes kapitalizációjú cégeket és beindult az árjegyzés 10 részvényre.

Hallgassa meg!

180 perc – Kossuth – december 14., csütörtök, 6:00

Szerkesztő: Papp János
Műsorvezető: Kiss Gábor István

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább