Család-barát

Szigetközi halászlé, házi cipóval

Hozzávalók:
2kg ponty
25 dkg sertézszsír
1 kg dunai apróhal
1kg vöröshagyma
0,5kg paradicsom
0,3 kg zöldpaprika
Só ízlés szerint
100gr-fűszerpaprika

Elkészítés:
A sertészsíron a hagymát, paprikát és a paradicsomot lepirítjuk, azután a halaprólékot beleöntjük, pirospaprikával pirítjuk, sóval ízesítjük majd felöntjük vízzel, amig a hús le nem válik a csontról. A teljes főzetet lepasszírozzuk. Ebben a hallében halszeleteket belefőzzük.

(kovászos kenyeret készítünk:
lisztből és élesztőből kovászt készítünk majd állni hagyjuk 1 hétig.
Kenyérliszttel és élesztővel összedolgozzuk, megsózzuk, újra kelesztjük. Mikor megkelt kiszaggatjuk, kemencében megsütjük.)

További olvasnivalók